Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ikke for lett for Follett

Nå kan du lære å skrive en roman. Læreren heter Ken Follett og er verdensberømt bestselger. I går var han i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han har ny roman under arbeid - men den britiske forfatteren Ken Follett (49) tok seg likevel tid til en dagstur over Nordsjøen for å signere bøker i to butikker i Oslo og for å snakke med pressen.

Ken Follett er en populær forfatter - det har bestselgere som «Nålen» og «Trippel» bevist. Så det var kanskje ikke rart at forlaget spanderte limousin på ham på turen fra Gardermoen og inn til byen. Bagasjen var en bok han bar under armen.

Skrivekurs

For et halvt år siden lanserte Ken Follett sitt eget nettsted, www.ken-follett.com , hvor han blant annet har sitt eget skrivekurs, Masterclass.

- Jeg fikk noen til å lage nettstedet for meg, og det var de som kom på ideen om å vise hvordan man skriver en roman. Jeg likte ideen, det var en fin måte å skape interesse for nettstedet. Nå får jeg omtrent 100 henvendelser pr. e-post i uka, og jeg svarer på alle - men vanligvis ikke med mer enn noen få ord.

- Da jeg leste gjennom skrivekurset ditt, virket det som en enkel sak å skrive en roman. Men det er antakelig langt fra virkeligheten?
- Det er i hvert fall vanskelig for meg. Hadde det vært lett å skrive en roman, ville det blitt kjedelig, sier Ken Follett.

Tilbake til 1958

Folletts nyeste roman, «Edens hammer», ble nylig lansert på norsk.

Men Follett har allerede jobbet i ni måneder med sin neste fortelling, som foreløpig har tittelen «A Deadly Remembrance».

- Jeg vet ikke om det blir den endelige tittelen. Boka foregår i USA i 1958, da de skjøt opp den første satellitten. Jeg tror jeg er ferdig med utkastet nå, men det kommer litt an på hva forlaget i New York sier om de 60 sidene jeg sendte dem, sier Ken Follett.

Forlag, agenter og andre interesserte får synse om det han holder på med.

PÅ NETT: Ken Follett, forfatteren som arrangerer skrivekurs på nettet, var i går i Oslo for å signere bøker.