DEBATT

Boligmarkedet:

- Ikke forelsk deg på visning

Boligprisfallet er positivt på flere måter. Du som skal kjøpe bør likevel ta dine forholdsregler.

BILLIGERE: En mulig kjøper studerer prospektet under en boligvisning. - Jeg vil anbefale deg å ikke forelske deg i boligene du ser. Gjør et forsøk på å holde følelsene utenfor, og vurder heller boligen etter mindre følelsesmessige parametere. Ikke lett, men lurt, skriver artikkelforfatteren. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
BILLIGERE: En mulig kjøper studerer prospektet under en boligvisning. - Jeg vil anbefale deg å ikke forelske deg i boligene du ser. Gjør et forsøk på å holde følelsene utenfor, og vurder heller boligen etter mindre følelsesmessige parametere. Ikke lett, men lurt, skriver artikkelforfatteren. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Vi har nok en gang lagt bak oss en måned med boligprisfall. Korrigert for sesongvariasjon falt boligprisene med 0,5 prosent. Dette er en svakere utvikling enn det som er normalt for desember. Boligprisene er nå 2,1 prosent lavere enn for ett år siden. Sist gang boligprisutviklingen var negativ innenfor et kalenderår var i 2013. Det viser tall fra Eiendom Norge.

Tross boligprisfall er boligprisene fortsatt høye i Norge. Spesielt i de store byene er det langt fra billig å kjøpe bolig.

Men boligprisfallet har allikevel hatt flere positive effekter for boligkjøpere.

Mindre stress

Nå som det er mindre press i boligmarkedet kan boligkjøpere tillate seg å bruke lengre tid på boligkjøpet. Og det er utvilsomt en fordel. Mange har latt seg stresse til boligkjøp, men når det er færre påvisning, færre budgivere og lengre omsetningstid har boligkjøpere mer tid til å vurdere, tenke og undersøke før de eventuelt slår til.

Lavere terskel

Selv om boligprisene fortsatt er høye så har terskelen for å realisere boligdrømmen blitt noe lavere. Det er utvilsomt gode nyheter for de som står utenfor boligmarkedet. Det er nemlig en fattigdomsfelle å ikke eie bolig, da du taper kjøpekraft på sikt. Så vi er tjent med at så mange som mulig eier sin egen bolig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer