Fredrik Græsvik

- Ikke forenelig med oppdraget

Administrerende direktør i TV 2, Olav Sandnes er krystallklar: Handlingene til Græsvik er ikke forenelig med det oppdraget hans journalister har.

REFS: Administrerende direktør i TV 2, Olav Sandnes, sier at Fredrik Græsvik (bildet) aldri skulle tatt kontakt med Furuseth. Foto: Vidar Ruud / NTB
REFS: Administrerende direktør i TV 2, Olav Sandnes, sier at Fredrik Græsvik (bildet) aldri skulle tatt kontakt med Furuseth. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har stormet rundt TV 2-journalisten Fredrik Græsvik de siste dagene etter at han lørdag kveld sendte meldinger til samfunnsdebattant Eirik Furuseth, hvor han beskylder Furuseth for å «trolle» med homofile og muslimer på nett.

I forkant stiller Furuseth, på sin Facebook-profil, spørsmål ved deler av TV2s dekning av masseskytingen i Oslo.

Både TV 2 og Græsvik har beklaget oppførselen i ettertid.

- Jeg skulle selvfølgelig ikke ha sendt denne henvendelsen, og forstår at dette kan svekke tilliten til meg som journalist.

Det var noe av det Græsvik skrev i en SMS til Dagbladet torsdag ettermiddag.

- Han er lei seg

Administrerende direktør i TV 2, Olav Sandnes, sier til Dagbladet at han forstår at Furuseth ble sjokkert av meldingene han mottok lørdag kveld.

- Jeg forstår med god grunn at Furuseth reagerer på meldingene fra Græsvik, sier Sandnes.

- Græsvik skulle aldri ha tatt kontakt med Furuseth eller hans arbeidsgiver på det grunnlaget og med de påstandene han la fram. Det er en feil Fredrik har erkjent, og som jeg er glad han har beklaget.

Sandnes sier også at han skjønner at beklagelsen kan ha vekket oppsikt.

- Man kan alltids diskutere ordlyden i beklagelser. Jeg hører at flere mener dette er maktmisbruk av en journalist. Jeg forstår den påstanden. Derfor sier jeg helt tydelig: Denne handlingen er ikke forenelig med det oppdraget våre journalister har.

- Meldingene ble sendt seint lørdag kveld. Hadde Græsvik drukket alkohol?

- Jeg har ingen informasjon om at det har vært alkohol i bildet.

Spesielt ansvar

Sandes sier at han har snakket med Græsvik i etterkant av episoden sist lørdag.

SPESIELT ANSVAR: Olav T. Sandnes sier at journalister har et spesielt ansvar å ta ned temperaturen i det offentlig rom. Foto: Eivind Senneset, TV2
SPESIELT ANSVAR: Olav T. Sandnes sier at journalister har et spesielt ansvar å ta ned temperaturen i det offentlig rom. Foto: Eivind Senneset, TV2 Vis mer

- Han er lei seg. Han er klar på at han aldri skulle ha kontaktet verken Furuseth eller arbeidsgiver. Det er jeg enig i.

Til Dagbladet er Sandnes klar på journalister har et spesielt ansvar.

- Etter masseskytingen i Oslo, så var det sterke følelser i sving. Vi har alle et ansvar til å bidra å ta ned temperaturen i det offentlige ordskiftet, spesielt journalister.

- Vil dette få konsekvenser for Græsvik?

- Fredrik jobber fortsatt i utenriksredaksjonen i TV 2. Jeg kommer ikke til å gå mer inn på den personalmessige delen av saken. Det håndteres internt, sier Sandnes.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer