Ikke full PS2-støtte på PS3 i Norge

Den europeiske versjonen bygges om.

(Dagbladet.no): Da PlayStation 3 ble offentliggjort, ble det lovet full bakoverkompatibilitet til tidligere spill i PlayStation-porteføljen.

For å klare dette, ble det bygget inn en dedikert databrikke som skulle sørge for full støtte for PlayStation 2-spill - noe som også følger med i PS3-ene som allerede er lansert i USA og Japan.

Når PlayStation 3 lanseres i Norge den 23. mars, vil vi ikke få tilgang på samme funksjonalitet. De europeiske maskinene vil nemlig være modifiserte fra den første modellen, og den dedikerte PS2-brikken vil fjernes.

Emulert

I stedet vil eldre PlayStation og PlayStation 2-spill bli emulert ved hjelp av programvare og datakraften til PlayStation 3.

Dette medfører at det ikke vil være like mange PS2-spill som fungerer på PS3 som opprinnelig tenkt.

- I stedet for å konsentrere oss om bakoverkompatibilitet til PlayStation 2-spill, vil vi i framtida bruke våre ressurser på å fokusere på utvikling av nye spill og underholdningsformer som kan være eksklusive for PlayStation 3, for på den måten virkelig utnytte den spennende teknologien, sier Sonys Europa-sjef David Reeves i en pressemelding.

Vil bli flere på sikt

IKKE FULL PS2-STØTTE: Den europeiske versjonen av PlayStation 3 vil ikke ha like stor bakoverkompatibilitet som den amerikanske og japanske versjonen. Foto: SONY
IKKE FULL PS2-STØTTE: Den europeiske versjonen av PlayStation 3 vil ikke ha like stor bakoverkompatibilitet som den amerikanske og japanske versjonen. Foto: SONY Vis mer

Noen PlayStation 2-spill vil bli kompatible via systemoppdateringer som gjøres tilgjengelig via nedlastingstjenesten på PS3, eller som følger med på spilldiskene.

For den komplette listen over hvilke PlayStation 2-spill som kan brukes på PlayStation 3, vil Sony ha en løpende oppdatert nettside som går på lufta på PS3-lanseringsdatoen den 23. mars.

Det vil også være større prosentandel av spillene til den første PlayStation som fungerer på PS3 i forhold til PS2-spillene.

- Dette er en markant manøver, der Sony kan klare å kutte ned antall kompnonenter som behøves - noe som kan ha et positivt utslag på hva PS3 vil koste på sikt. Ved å lansere PS3 med nytt chassis i Europa, har Sony fjernet et av hindrene for en fremtidig prisreduksjon, skriver den britiske analytikeren Alex Kwiatkowski i Datamonitor i en pressemelding.

GAMLE SPILL: Noen flere PlayStation-spill vil være tilgjengelig enn PlayStation 2-spill - fordi det ikke krever like mye kraft å emulere dem.