Ikke fullt så super superhund

Disney-filmen «Bolt» i spillform.

I DAG HAR FILMEN om superbikkja Bolt og hans eier Penny premiere på norske kinoer - og ikke overraskende er også et spill basert på animasjonsfilmen også på vei til hyllene.

Tradisjonelt er slike lisensbaserte spill ikke stort mer verdt enn plastdisken de er trykket på. Men siden Bolt i spillet har de superkreftene han ikke har i filmen, må da potensialet absolutt være tilstede?

SÅ VAR DET dette med å utnytte potensialet til sitt fulle, noe utviklerne her dessverre ikke har gjort. Spillet er i utgangspunktet et fargerikt og lettspilt plattformspill, der du styrer Bolt og Penny om hverandre gjennom forskjellige brett over hele verden.

De to figurene har åpenbart forskjellige egenskaper: Når du spiller som Bolt handler det mest om å slåss, mens Penny er mer opptatt av utforsking i terrenget.

SUPERKREFTNE TIL Bolt lar ham for eksempel knocke ut fiende med et kjempebjeff, eller feie dem av banen med lasersyn.

Disse må du lade opp for å bruke, og den vanlige slåssingen du derfor driver med mesteparten av tiden handler bare om å trykke på de samme knappene for å denge de samme fiendene om og om igjen.

Innimellom er det små mellomsekvenser med større fiender, men du møter aldri noen artige utfordringer - med mindre du elsker sånne "trykk på rett knapp når vi ber deg om det"-sekvenser.

SEKVENSENE MED Penny er hakket mer varierte. Hun har en spesiell «hjulstav» som lar henne rulle opp, ned, bort og over forskjellige hindringer, samt at hun like gjerne sniker seg forbi fiendene i stedet for å denge dem med staven.

Penny kan aktivere et slags nattsyn som lar henne se hvor hun skal og hva hun skal gjøre, noe som fjerner siste lille rest av utfordringer.

1

IRONISK NOK ER spillet så og si blottet for historie og dialog, noe som er synd ettersom det tilsynelatende er mye god humor som ellers kunne ha kommet fram gjennom spillets gang. Enkeltheten i spillet gjør det mest attraktivt for yngre spillere, og derfor er det en god ting at spillet er lokalisert til norsk.

Selv om Bolt ikke når ordentlige plattformspill som «Ratchet & Clank» til knærne, er det likevel godt mulig at enkelte unge sjeler kan la seg underholde gjennom de 25 brettene.

Det er tross alt ikke hver dag vi får spille superhunder?

RETTELSE: I originalversjonen av denne anmeldelsen skrev jeg at spillet ikke er lokalisert til norsk. Det stemmer ikke - spillet har både norsk tale og tekst. Du kan imidlertid ikke velge dette inni selve spillet, men må velge norsk systemspråk på PS3-konsollen før du starter spillet. Anmelderkonsollen var stilt inn på engelsk, derav glippen.

Ikke fullt så super superhund