DEBATT

Ikke gi din stemme til hatet, Listhaug

Du kan bedre enn dette.

MØTER PREDIKANT:  I dag møter Sylvi Listhaug hatpredikanten Guillermo Maldonado på «Jesus helbreder i dag» arrangert av Visjon Norge. Skeive ungdommer som ønsker å kunne beholde sin tro og leve som den de er uten frykt og stigmatisering, får nok en bekreftelse på at det er dem det er noe galt med, skriver forfatteren. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
MØTER PREDIKANT: I dag møter Sylvi Listhaug hatpredikanten Guillermo Maldonado på «Jesus helbreder i dag» arrangert av Visjon Norge. Skeive ungdommer som ønsker å kunne beholde sin tro og leve som den de er uten frykt og stigmatisering, får nok en bekreftelse på at det er dem det er noe galt med, skriver forfatteren. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Ikke gi din stemme til hatet, Listhaug

Forrige uke uttalte integreringsminister Listhaug at oppholdsreglene for hatpredikanter må vurderes. Anledningen var at Islam Net hadde invitert omstridte predikanter til et møte. I dag møter hun selv hatpredikanten Guillermo Maldonado på «Jesus helbreder i dag» arrangert av Visjon Norge. Predikanten er kjent for sine kontroversielle uttalelser om at homofile er et resultat av misbruk og besatt av onde demoner.

Etter kirkemøtet åpnet for kjønnsnøytral ekteskapsliturgi var det mange som opplevde lettelse, endelig var det rom for meg i kirken. Flere prester gikk så ut i avisen og sa at de nektet å vie likekjønnede, og at ville si opp sine stillinger dersom forskjellige uttrykk for kjærlighet skulle gis lik verdi i kirken. Det var mange unge skeive som igjen fikk høre at det ikke var plass til dem.

Skeiv Ungdom blir oppringt av ungdom som er fanget i en virkelighet hvor det ikke finnes en mulighet til å være den man er. De sitter igjen med oppfatningen av at noe galt med en og at gud hater en. Det er hatprat uttrykt gjennom religiøse dogmer og konsekvensene er at personer som trenger åpenhet og støtte blir annerledesgjort og ekskludert. Trosfrihet må kunne eksistere uten at skeive hetses.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer