«Ikke gråt uten grunn, det blir nok av anledninger»

Wendy Guerras roman er forbudt i hjemlandet Cuba.

Sensureres i hjemlandet: Tross vanskene har forfatter Wendy Guerra valgt å bli boende på Cuba. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
Sensureres i hjemlandet: Tross vanskene har forfatter Wendy Guerra valgt å bli boende på Cuba. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE:«Det finnes mennesker som lever på flukt, som må forlate stedet hvor de ble født, men det finnes individer som er så skjøre at når de flykter, blir de slukt av verden.»

Moren til jeg-personen, Nadia, var en slik skjør skikkelse. Hun flyktet fra Cuba da Nadia var ti, og nå i voksen alder bestemmer Nadia seg for å finne henne. Men sporene er få, og Nadia må reise ut for å nøste opp mysteriet.  

Ulike stilarter Som i sin første bok, «Alle drar sin vei» handler også denne om å takle, eller ikke takle, det å leve i det autoritative samfunnet på Cuba. Men der «Alle drar sin vei» var en mer lineær dagbok-fortelling, er denne romanen sterkere preget av ulike sjangre samt perspektiv- og tidshopp. Guerra har krydret teksten med en rekke sangtekster og dikt fra Cubas kanon, noe oversetter Kari Näumann på strålende vis har klart å transformere til norsk. Brev og radioinnslag tar også betydelig plass. Et av bokens høydepunkt er et møte som fremstilles som et radiohørespil. Her blir man fullstendig hensatt til en fransk café som oser eleganse og mystikk.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer