Ikke hans beste

Treg start gir dårlig driv i ny krim.

SVAKESTE: «Bunnfall» er Jørn Lier Horsts svakeste krim så langt, mener anmelderen.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SVAKESTE: «Bunnfall» er Jørn Lier Horsts svakeste krim så langt, mener anmelderen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Fire venstreføtter driver i land ved Stavernkysten i løpet av en uke.

Disse makabre og uforklarlige hendelsene må politiførstebetjent William Wisting prøve å oppklare, men hvem kan ha tatt livet av fire mennesker?  

Politimann Politimannen Jørn Lier Horst er en av de få fra sitt yrkesfelt som skriver krim, men han gjør det vanligvis også veldig bra. «Bunnfall» er den sjette boka i serien om William Wisting, den solide og grundige etterforskeren som sjelden blir stående fast i en sak, men denne gangen får han virkelige problemer.  

Og det gjør for så vidt forfatteren også. Det er en merkelig form for monotoni over handlingen i «Bunnfall», muligens skyldes det den gjentakende formen gjerningsmannen benytter seg av — de ilanddrivende venstreføttene — uansett virker første halvdel av boka beklagelig stillestående. Selv ikke koblingen mot tre forsvunne pensjonister og en psykiatrisk pasient gir handlingen det løftet den trenger for å få virkelig fart.  

VG-journalist Det hjelper at Wistings datter, VG-journalisten Line, også er ute på oppdrag i området — hun jobber med en featureartikkel hvor hun skal intervjue en rekke drapsdømte personer for å finne ut hva soningen har gjort med dem som mennesker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer