The Crown:

- Ikke hat dem

Skuespillerne i rollene som Charles og Diana i The Crown håper ikke seerne kommer til å hate den ekte prinsen og prinsessen etter at serien vil bringe til live igjen deres turbulente forholdet.

STORSERIE: «The Crown» tar for seg det britiske kongehusets opp- og nedturer gjennom 1900-tallet. Her er en smakebit på sesong fire. Video: Netflix Vis mer
Publisert

I et intervju med Sky News forteller Emma Corrin (24) og Josh O'Connor (30) om den nye sesongen av «The Crown» hvor de spiller henholdsvis prinsesse Diana og prins Charles.

I intervjuet åpner skuespillerne opp om å spille to av historiens mest omtalte mennesker.

- Det er virkelig skremmende, sier Corrin til nyhetskanalen.

<strong>CHARLES OG DIANA:</strong> Josh O'Connor spiller prins Charles og Emma Corrin har rollen som Diana Spencer. Foto: Netflix
CHARLES OG DIANA: Josh O'Connor spiller prins Charles og Emma Corrin har rollen som Diana Spencer. Foto: Netflix Vis mer

Den unge skuespilleren har til nå vært et lite kjent navn, men kan vente seg mye oppmerksomhet etter premieredatoen 15. november.

Hennes medskuespiller Josh O'Connor har spilt prins Charles siden sesong tre.

Vil ikke tenke på det

Corrin sier at hun ikke ønsker å tenke på om prins Harry og prins William kommer til å se henne spille deres mor.

- Jeg kan jo ikke kontrollere det, men jeg vil ikke tenke på. Det ville vært veldig stressende om jeg skulle tenke på alt de mente om serien , sier hun.

O'Connor sier at han ikke ville takket ja til rollen om «The Crown» hadde vært ren kopi av Charles og Dianas virkelig liv.

- Handling er basert på virkelige hendelser og deres liv, men vi gjentar ikke alt det prinsen og prinsessen gjorde. Det er det som er det interessante med «The Crown», fiksjonen, alt det vi ikke vet og det som skjedde bak lukkede dører, sier han.

O'Connor håper derimot at seerne ikke vil begynne å hate den virkelige prins Charles og prinsesse Diana på grunn av at serien tar opp noen av de mest turbulente og offentlige øyeblikkene i parets liv.

- Jeg har mye sympati for Charles, og det tror jeg seerne har også. Det Emma og jeg forsøker å gjøre er å fortelle en upartisk historie, og legge fram en versjon som viser hvordan et ekteskap på tragisk vis går i oppløsning. Jeg håper ikke folk kommer til å hate dem, sier han.

Turbulent

Seriesuksessen «The Crown» ble lansert i 2016 og har siden gått i tre sesonger. Den handler om livet til dronning Elisabeth II av Storbritannia og hennes regjeringstid i Storbritannia.

I vinter ble det annonsert at «The Crown» skulle avsluttes etter den femte sesongen.

I sommer snudde imidlertid Netflix og serieskaper Peter Morgan, som sa at det er nødvendig med en ekstra sesong for å dekke de voldsomme hendelsene i kongefamilien på 90-tallet. Det meldte BBC.

- Jeg så i utgangspunktet for meg at «The Crown» skulle bestå av seks sesonger, men nå som jeg har begynt å jobbe med historien til sesong fem, har det blitt klart for meg at det er det perfekte tid og sted for å sette punktum, sa Morgan i januar.

Slutten på ekteskapet mellom Prins Charles og prinsesse Diana, skilsmissen mellom Prins Andrew og Sarah «Fergie» Ferguson, brannen i Windsor Castle, og ikke minst prinsesse Dianas tragiske dødsfall i 1997, var noen av hendelsene som rystet Storbritannia gjennom tiåret.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer