- Ikke hatt vanlig sommerferie på 13 år

Katrine Moholt (45) elsker jobben sin, selv om hun ikke får reist på sommerferie.

FAST SOMMERJOBB: Katrine Moholt har ledet «Allsang på Grensen» i 13 år på rad. I sommer er inget unntak. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FAST SOMMERJOBB: Katrine Moholt har ledet «Allsang på Grensen» i 13 år på rad. I sommer er inget unntak. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Katrine Moholt (45) er et kjent fjes på TV-skjermen om sommeren i «Allsang på Grensen», sammen med artister fra inn- og utland og en ny gjesteprogramleder hver uke. Denne sommeren er intet unntak.

- Jeg har den fineste sommerjobben. Jeg lever og ånder for «Allsang på Grensen», og har gjort det i 13 år på rad. Vi har allerede hatt publikumsrekorder i år, og har utrolig nok hatt fint vær nesten hver eneste uke, hvert eneste år, sier hun til Dagbladet.

I sommer intervjuer Dagbladet profilerte personer om liv og karriere. Moholt har selv ikke hatt en tradisjonell sommerferie på 13 år.

- Til høsten så er det en ny runde med «Skal vi danse» igjen, så det blir ikke mye pause. Kanskje ei uke. Det er litt sånn livet mitt er, men jeg trives godt med det, og tar heller ferie andre tider på året.

ALLSANG: Katrine Moholt synger på Grensen i 2015. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
ALLSANG: Katrine Moholt synger på Grensen i 2015. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Hvem skal du tilbringe sommeren med?

- Bortsett fra de sju mennene jeg har på Grensen, mener du? Verdens beste kjæreste og én ny mann hver uke, sier hun og ler.

- Men mest med kjæresten og barna mine.

Hun forteller at hun er veldig glad i å være hjemme på gården i Nannestad sammen med familien.

- Jeg er veldig bundet til hjemmet mitt. Gården har vært i familien siden 50-tallet, og jeg har en så god følelse av at det er der jeg skal bo. Jeg går ikke inn på Finn og leker med tanken på å flytte, som mange andre gjør iblant, sier hun.

- Ikke hatt vanlig sommerferie på 13 år

Høygravid om sommeren

Da Moholt var barn pleide foreldrene å ta henne med på båttur i Hurdalsjøen.

- Mitt beste sommerminne var da det var skoleferie og tok vi med nygrillet kylling med potetsalat og bøker, og koste oss ute på vannet.

- Hva er ditt verste sommerminne?

- Jeg har to barn som er født i august, så jeg har gått høygravid to somre. Det er både det beste og verste minnet; det er tungt å gå med masse vann i kroppen og vente i varmen, men samtidig så var jo det ei fantastisk tid. Dette var også mens jeg jobbet med «Allsang på Grensen». Datteren min ble født to uker etter siste opptaksdag for seks år siden, forteller hun.

- Legg vekk telefonen

Det siste året har hun kjent på hvor fort tida kan gå.

- Jeg har to store barn og hun lille som er fem år, og har sett hvor fort ting har forandret seg på de åra. Bruk tida med barna, hvis du er så heldig å få barn. Dropp iPaden, telefonen og PC-en, og vær til stede mens du kan. Man blir mer bevisst på at livet går fort når barna vokser opp, sier hun.

- I dag lever man ofte i to forskjellige verdener; sosiale medier og det virkelige livet. Man lager et bilde av seg selv på sosiale medier, og det er vanskelig å leve opp til. Jeg tror vi blir gladere av å være i den virkelige verden.

Hun anbefaler å komme seg ut når det er sommer.

- Bruk sommeren vår! Ta en sykkeltur eller gå i skogen, for eksempel. Det er enklere når det er lyst langt ut på kvelden. Jeg anbefaler elsykkel. Selv om folk tror det er juks, så kan man velge hvor mye «hjelp» man vil ha. Jeg har i hvert fall begynte å sykle mye mer etter jeg skaffet meg det, sier hun.

HØYGRAVID: At Katrine Moholt var høygravid, stoppet henne ikke fra å gi alt i avslutningen av «Allsang på grensen» i 2013. Video: TV 2 Vis mer

Spontan

Moholt forteller at hun er spontan, og er god på å være til stede i nuet.

- Jeg leste «Trost i taklampa» av Alf Prøysen, da vi skulle sette opp stykket på Romerike Folkehøgskole da jeg var 19 år. Et sitat der er: «Er je født, skar je skjæra meg vara med». Fra jeg leste det, ble det et livsmotto for meg. Vi må våge å være litt impulsive. Det er bra å ta litt sjanser, og ta imot det som kommer av muligheter, sier hun.

- Hva er din største svakhet?

- Kanskje at jeg burde være flinkere til å si nei, sier hun og fortsetter:

- Det er lett å være grei, men da kan man fort si mer ja enn det man bør. Hvis man sier for mye ja, så blir man sliten.

- Hva angrer du mest på i livet?

- Jeg har en sterk filosofi om at man ikke bør angre så mye. Livet blir bedre av å leve her og nå. Mamma har alltid vært veldig flink til det, så jeg tror jeg har fått det inn med morsmelka. Bort med dårlig samvittighet og anger, da tror jeg vi får det mye bedre.

- Hva er du mest stolt over?

- Barna mine! Helt klart - og at jeg vant «Skal vi danse». Jeg har aldri konkurrert, eller hatt en pokal i hånda før det. Men det var takket være min dansepartner, Bjørn, legger hun til.