Ikke helt bak mål

Jon Michelet og Dag Solstad har deltatt i flere VM enn noen fotballspiller. Hva med deres egne karrierer på grasmatta?

BEST UTEN BALL: Dag Solstad - opplevde det som en lettelse at keeperkarrieren tok slutt. Foto: Espen Røst / Dagbladet
BEST UTEN BALL: Dag Solstad - opplevde det som en lettelse at keeperkarrieren tok slutt. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Dag Solstad og Jon Michelets fem binds verk «VM i fotball 1-5» (1982-1998) er en halsbrekkende miks av engelsk og brasiliansk spillestil, et nesten dobbelt hat trick av en serie, full av heiarop, jubel, skuffelse, pussigheter, ville raids, innbitt forsvar og scoringer både fra langt og kort hold.

I motsetning til de fleste andre bøker om mesterskap, rommer disse rapportene litterære taklinger og målsjanser som gir dem et verdig liv i bokhylla - årevis etter at kampene er over. At begge disse gutta har kjennskap til taktikk og strategi, er hevet over alle bakrom, midtbaner og straffefelt. Hva med deres personlige fotballerfaringer?

Begge de to fotballguruene er intervjuet grundig om emnet i forkant av årets VM, i henholdsvis Aftenposten og Dagens Næringsliv. Begge avbildet i helfigur; Michelet smilende i fire farger med Brasiltrøye, hengende over minifotballmålet han har montert i sin egen hage. Solstad står foran bokhylla, i svart/hvitt, med Buster Keaton-blikk og en fotball under armen.

Han ser mindre offensiv ut enn sin kollega, for å si det slik. Men det skal vise seg at begge to har gnistrende karrierer bak seg innen praktisk fotball.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer