Konsertanmeldelse: Queen + Adam Lambert

Ikke helt champions i 2018

Queen + Adam Lambert lagde et kjempeshow, men det er mye som ikke stemmer også.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Med «God Save The Queen» som lydkulisse takker Queen og vokalist gjennom snart sju år, Adam Lambert, for seg etter 135 minutter med pur nostalgi.

Men hvordan man enn snur og vender på det er det helt umulig å ikke tenke på at hovedpersonen mangler - sjøl om han titter innom (via storskjerm!) noen ganger utover konserten.

Ok uten Mercury?

Queen opererte fra 1970 til 1995. Freddie Mercury døde i 1991. Skal et band fortsette eller komme tilbake uten frontfiguren? Kunne Rolling Stones fortsatt uten Mick Jagger? Bør Queen opptre uten Freddie Mercury? Eller Led Zeppelin uten Robert Plant? Det siste ble vurdert da Plant nektet å bli med på en turné etter bandets gjenforeningskonsert i London i 2007, men ble fornuftig nok droppet. Og Axl Rose som AC/DC-vokalist for et par år siden var kanskje heller ikke helt innafor?

Men altså, Queen er fortsatt her - med en vokalist som ikke var langt unna å vinne «American Idol» i 2009. Paul Rodgers har prøvd seg før,. De fleste mener at det gikk bare sånn passe.

Trenger Queen

Lambert vil mye, men han mangler også en del. Og når han får slippe til med en låt fra solokarrieren, blir det åpenbart at han trenger Queen enda mer enn de trenger ham. Som vokalist er han i øvre sjikt, men han bommer faktisk av og til på toneleiet (spesielt i «Killer Queen»)..

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer