Ikke helt grønn

Med terningkast 6 i Dagbladet har Magnus Grønneberg (33) fått en varm mottakelse for sin solodebut «Helt grønn». Og Grønneberg føler seg virkelig som en debutant, selv om han har mange CC Cowboys-plater bak seg.

- Det er noe annet å gi ut soloplate. Men skulle jeg videre, måtte jeg gjøre noe radikalt. Og det var å lage plate alene, sier Grønneberg.

Tvil

Sammen med CC Cowboys kjørte han gjennom det meste av landet på avskjedsturnéen - det som skulle være 10-15 konserter endte opp som 70. Og samleplata «Ekko» ble også en kjempesuksess.

- Det var godt. Vi skiltes som venner, og kunne forlate bandet med et smil om munnen og suksess i ryggen.

Likevel har Grønneberg kjempet med tvilen mens debutplata ble til.

- Jeg hadde sluttet i et ålreit band, og det er nesten som en skilsmisse. Men det er greit å tvile på det du gjør, for jeg merket at tvilen ble en styrke, sier Grønneberg.

Uten stress

Han og produsent Jørn Christensen har brukt god tid under innspillingen, og unngått å stresse.

- Det måtte være litt behagelig. Jeg hadde behov for å hive ut en del gammelt tankegods, fornye meg. Så vi senket skuldrene og dro til København, forteller Grønneberg, som også spilte inn låter i Stockholm, Oslo, Halden og Malmö. Neon turné blir det ikke snakk om før til høsten, men sommeren kan by på noen sporadiske jobber.

I går kveld slo han til med en sånn sporadisk jobb: En liten release-konsert på et temmelig fullt John Dee i Oslo. Og som oppvarming ble det vist en dokumentarfilm om Magnus, en film som etter hvert skal sendes på NRK.

- Vi har øvd i hele kveld, men vi husker da noe, fleipet den hvitkledde hovedpersonen smånervøst fra scenen. Og «vi» var et band som besto av Jørn Christensen, Atle Karlsen (fra DumDum Boys), Agne Sæther (eks-CC Cowboys) og Egil Stemkens (Tolv Volt).

KALLER SEG DEBUTANT: Tidligere medlem av CC Cowboys Magnus Grønneberg, t.h., hadde i går kveld releasekonsert for sin solodebut.