Alex Scally og Victoria Legrend fra Beach House (AP Photo/Jim Cooper).
Alex Scally og Victoria Legrend fra Beach House (AP Photo/Jim Cooper).Vis mer

Ikke helt i strandsonen

Flott band til feil tid.

|||KONSERT: Flate, for et fint band Beach House fra Baltimore er. Deres tre album — det seneste kom tidligere år og heter «Teen Dream» — er fulle av seig, hypnotisk og lett psykedelisk popmusikk.

Litt sent Platene trenger absolutt noen gjennomlytninger før de virkelig setter seg, man må liksom trenge inn under monotonien som hviler over de vakre melodiene. Det sier seg selv at dette kanskje ikke er det enkleste utgangspunktet for en kveldskonsert på festival, og sannsynligvis hadde vel Beach House egnet seg bedre til ettermiddagsølen?

Likevel klarer duoen, for anledningen med en trommis med på laget, å holde på publikums oppmerksomhet relativt lenge før amfiet tømmes mer og mer mot Muse-konsertstart.

Stor stemme Det skyldes kanskje ikke de fire snødekte plastjuletrærne på scenen, men først og fremst Victoria Legrands, eh, grande stemme. Den får ennå mer plass her enn på plate, og hennes tunge røst ruver over sletta med Cat Powersk nerve.

Vi får blant annet høre favoritter som «Norway», «Zebra» og «Gila». Og dere som ble lei og stakk, kan bare angre dere. Dere gikk nemlig glipp av en glimrende avslutning der den gjenværende fansen samlet seg til en slags flashmob-dans som virvlet seg bortover bakken i perfekt stil med musikken.