Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ikke helt Leroy

Dagbladets utsendte danseløve har opplevd en time på dansegulvet med ungdomsidolet, selveste «Mr. Fame», Gene Anthony Ray, alias Leroy Johnson. Men drømmen om real 80-tallsjazz ble ikke helt som forventet.

The Leroy var 80-tallets kanskje største inspirasjonskilde for en ung danserspire. «Fame»-serien var den best tenkelige tv-underholdning, og det ble ikke få timer i spagaten foran tv-en, iført stripete turndrakt, pannebånd og matchende «leggiser». Han var den store helten som fikk både meg og andre tenåringsjenter til å drømme oss bort til stående applaus på Broadway.

For fotografen

Ingen kan ta fra Gene Anthony Ray (36) hans danseferdigheter, men etter enorm suksess som urokråka Leroy, og 20 år som profesjonell danser, så det ut til at gløden og dansegleden var i ferd med å svinne hen, i alle fall som instruktør. Jeg ventet meg en dansetime i stil med klassene i «Fame»-serien, på New York's High School For The Performing Arts: med masse energi, liv og jazzdans i riktig 80-tallsstil.

Bare på oppfordring fra fotografen kom den Leroy vi kjenner fra serien fram, da var det gjøgleri, impulsive dansetrinn og heftige bevegelser. Iblant glimtet han også til med Michael Jackson-etterlikninger, men den dansen begavede Leroy en gang kunne, fikk jeg dessverre aldri oppleve.

Begavet

Gene Anthony Ray vokste opp i New York og lærte seg å danse på gata. Han ville egentlig bli advokat, men moren hans mente han ikke var smart nok. Hun mente han burde holde seg til dansen. Åtte år på rad vant han en talentkonkurranse i New York, det niende året fikk han ikke delta.

Han var både en begavet danser og skuespiller, og selv om han aldri hadde tatt dansetimer, fikk han rollen som Leroy i «Fame»-filmen. Han sluttet på skolen og satset på dans og film. Men rollen som Leroy har både hatt sine fordeler og ulemper. På grunn av rollen som Leroy har Gene flere ganger vært uten jobb. Likevel holder han koken som danser, men med tanke på framtida går han også på skole for å bli regissør.

NEDTUR: Møtet med Gene Anthony Ray svarte ikke helt til forventningene...
..men leggvarmer-autograf ble det i alle fall.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media