Ikke helt mega Vega

Intimt og personlig, men akk så stillestående konsert med Suzanne Vega.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Suzanne Vega er for de fleste mest kjent for hitlåter som «Luka» og «Tom's Diner» på 80-tallet. Med plata «99.9F» beveget hun seg i 1992 ut i et mer eksperimenterende terreng, og har siden ikke hatt den samme kommersielle suksess, men har likevel hatt en trofast menighet.

I går kveld møtte menigheten opp på Rockefeller. For det meste jenter mellom 25 og 35 år (noen av dem hadde med seg kjærestene sine). Så satte vi oss ned. For artisten liker best at publikum sitter på konsertene hennes. Greit nok for oss. Poetiske Suzanne Vega spiller en type musikk som ikke innbyr til vilter dans, men heller tilbakelent lytting. Og lyttet gjorde vi, i en og en halv time.

Denne gang stilte Vega med bare kassegitaren sin og en kar på bass. Det krever sin kvinne å holde publikums interesse oppe en hel konsert med stort sett bare egen stemme og gitar. Og det greide ikke Suzanne Vega i går.

Denne anmelder tok seg selv i å savne et band bak damen mer enn én gang. Som kunne røsket litt opp i oss som hørte på. Publikummet var dannet og artisten sympatisk og lavmælt og det hele ble i grunnen stillestående, statisk og kjedelig. Først under ekstranumrene «Tom's Diner» og «In Liverpool» begynte det å put-re litt blant publikum. Visesangeren forsøkte seg med småprat og sågar diktlesning, men det tok aldri av i nevneverdig grad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer