Ikke helt vellykket denne gang

Diffus og nesten eksperimentell krim.

UVANLIG GREP: Jørgen Gunnerud har skrevet en eksperimentell kriminalroman som ikke innfrir forventningene. 
Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
UVANLIG GREP: Jørgen Gunnerud har skrevet en eksperimentell kriminalroman som ikke innfrir forventningene. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BOK: Jørgen Gunnerud er en av nasjonens mest særegne kriminalforfattere, og bøkene om Kripos-etterforsker Knut Moen hører vanligvis til blant årets høydepunkter.

AnnerledesMen «Byen med det store hjertet», den åttende boka med Moen i hovedrollen, er såpass annerledes i forhold til sine forløpere at den må anses som en ganske eksperimentell kriminalroman. Det skyldes at forfatteren har gjort et uvanlig grep med å la heltefiguren anta en ren betrakterrolle, Knut Moe er nesten ikke direkte involvert i etterforskningen. Og dødsfallene som skal oppklares fant sted før bokas handling begynner.

Står i stampeFor å få færre reisedøgn og muligens redde samboerskapet, har Knut Moen søkt om overflytting til en annen avdeling. Dermed ender han opp med å grave i en forsvinningssak som står i stampe: Linn Fostervoll, reporter i NRKs «Brennpunkt»-redaksjon, ble borte under en handletur til Sverige, og like etter begår hennes ekssvigerfar selvmord. Og så skjer det mer: På grunn av sabotasje føler Moen seg tvunget til å si opp jobben i politiet, men han fortsetter å følte Fostervoll-saken på avstand, med en forretningsadvokat og hans millionærklient som oppdragsgivere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer