- Ikke kast bort tid og penger på Hollywood-propaganda

Julian Assange fraråder folk å se filmen om seg selv.

(Dagbladet): Nylig hadde filmen «The Fifth Estate» premiere i Storbritannia - en film som tar for seg historien om WikiLeaks og Julian Assange.

Allerede før premieren fikk Assange tak i et manus for «The Fifth Estate» og skal ikke ha likt det han leste. Han kalte det hele en løgn, og mente den ga et feilaktig bilde av WikiLeaks og hans historie.

Han skal til og med ha anbefalt filmskaperne å trekke filmen, og sendte også brev til filmens hovedrolleinnehaver Benedict Cumberbatch, der han kritiserer produksjonen i sterke ordlag.

- Hollywood-propaganda Nå går han også ut å fraråder publikum å se filmen om seg selv.

- I stedet for å kaste bort tid og penger på Hollywood-propaganda, hvorfor ikke få alle vennene dine til å se Mediastan i stedet?, sier han ifølge nettstedet Hollywood Reporter.

«Mediastan» er Assange og WikiLeaks' egen film om sin historie, der de har fått med seg Sixteens Films på laget.

Samme dag som «The Fifth Estate» hadde premiere la WikiLeaks ut gratis streaming av «Mediastan» på nettet.

Rekorddårlig åpning Og kanskje har Assanges protestaksjon vært vellykket? «The Fifth Estate» har nemlig gått rekorddårlig i USA, med 1,7 millioner dollar i inntekter fra 1769 kinoer. Det er den dårligste åpningen hittil i år for filmer som har blitt vist på over 1500 kinoer.

«The Fifth Estate» har norsk premiere 22. november.

SVÆRT LIKE: Skuespiller Benedict Cumberbatch (til høyre), er svært lik Julan Assange i den kommende filmen «The Fifth Estate». Foto: Scanpix
SVÆRT LIKE: Skuespiller Benedict Cumberbatch (til høyre), er svært lik Julan Assange i den kommende filmen «The Fifth Estate». Foto: Scanpix Vis mer