Resepter skrevet på papir er snart historie. Hvis du har en gammel papirresept liggende, ikke kast den! Den vil snart være et samlerobjekt på linje med gamle pengesedler.
På bare tre år er over 80 prosent av alle resepter blitt elektroniske. Men hvem savner vel papirreseptene som hadde en lei tendens til å forsvinne nederst i dameveskene eller herrelommebøkene? For de aller fleste er e- resepten en kjærkommen revolusjon.
Resepter fra datamaskin har lenge vært standard, printet ut som en konkret avskjedsbeskjed fra fastlegen om at konsultasjonen var over. Borte er gjettekonkurransen hvor apotekfarmasøyten prøvde å tolke håndskrifter fra hundrevis av forskjellige leger. Er dette en r eller en s? Er det kanskje en c eller en l? Men har noe gått tapt på veien fra papirresept til e-resepter, fra det håndfaste til det digitale?
Tiden det tar for apotekpersonalet å ekspedere medisinene dine, den går nå fortere. «Gevinstrealisering», som det heter på byråkratspråket, betyr at noe skal spares inn. For e-resepter er det snakk om tid. Det positive med e-resepter er at man reduserer sjansen for overføringsfeil fra papirresepten til apotekets datamaskin. Informasjonen din om alder, kjønn, adresse, lege, og all informasjon om legemiddelnavn, styrke, dosering og bruksanvisning: alt dette slipper apotekpersonalet å punsje inn på nytt i sitt datasystem.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger