Ikke kjeft på oss!

Vi får høre at vi jobber for lite, har for korte arbeidsdager, tjener for mye, får for høy pensjon, osv. Nå er det nok.

MASER: Hører dere, samfunnstoppene i Norges Bank og NHO, i regjering og finansverden, og maktens klakører i pressen. Hold opp!» skriver artikkelforfatteren. På bildet: Finansminister Sigbjørn Johnsen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
MASER: Hører dere, samfunnstoppene i Norges Bank og NHO, i regjering og finansverden, og maktens klakører i pressen. Hold opp!» skriver artikkelforfatteren. På bildet: Finansminister Sigbjørn Johnsen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg er en kvinne på 56 år som jobber i offentlig sektor. Etter endt utdanning har jeg vært yrkesaktiv i snart 33 år, fordelt på 18 år i privat sektor og resten i offentlig virksomhet.

Jeg reiser hjemmefra kl. 07.15, tar toget fra Asker til Oslo og går til jobben min i Akersgata. Etter endt arbeidsdag kommer jeg hjem mellom kl. 17 og 18 om ettermiddagen.

Jeg lever et slags gjennomsnittsliv i Norge, og dette er ikke en klage over tilværelsen. Jeg er glad for å leve i et land hvor vi er så heldige å nyte goder som fred, frihet, demokrati og velstand. Jeg er stolt av velferdsstaten og rettsstaten og betaler min skatt uten å mukke.

Det jeg er lei av, er å få kjeft, å bli klagd på og at det stadig er noen av samfunnets øverste aktører som synes de er berettiget til å klage på oss vanlige folk. Vi får høre at vi jobber for lite, har for korte arbeidsdager, tjener for mye, får for høy pensjon, osv.

Hører dere, samfunnstoppene i Norges Bank og NHO, i regjering og finansverden, og maktens klakører i pressen. Hold opp! Jeg er lei av denne holdningen fra toppen av samfunnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer