Ikke kødd med Kari Bremnes

Bisk, skarp og utsøkt visekunst.

HJEMME: «E du nord», synger Kari Bremnes på sitt nye album «Og så kom resten av livet». Her er hun fotografert i Svolvær i Lofoten, der hun vokste opp.
Foto: Erik Berglund / Dagbladet
HJEMME: «E du nord», synger Kari Bremnes på sitt nye album «Og så kom resten av livet». Her er hun fotografert i Svolvær i Lofoten, der hun vokste opp. Foto: Erik Berglund / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Når starter resten av livet?  For Kari Bremnes (55) er det når du er kommet dit i livet at du har god utsikt både bakover og framover. Ikke tidlig i livet, men ikke seint heller.

Et fint utgangspunkt for å «gå løs på» Bremnes' 16. soloplate, «Og så kom resten av livet», som  er mesterlig produsert og spilt.

Tyskland At Kari Bremnes har solgt over 90.000 album i Tyskland - til tross for at hun synger på norsk - sier noe om særlig dette: Evnen til å fange en musikalsk stemning og en levende stemme som hever seg over språket.

Men det er synd at tyskerne ikke forstår hva hun synger om, for Bremnes er en av landets beste låtskrivere - med evnen til å omsette tanker og stemninger i velvalgte ord.

Det er ellers det delikate og smakfulle lydbildet som gjør at du alltid kjenner igjen et album med Bremnes. Det er ikke for ingenting at lyden av ei Bremnes-plate blir brukt som referanse blant hifi-entusiaster.

Forstår hverandre Igjen er det tangentmannen Bengt E. Hanssen som produserer, og han og Bremnes forstår og leser hverandre omtrent som et gammelt ektepar - akkurat som musikerne Hallgrim Bratberg (gitarer), Helge Norbakken (trommer) og Sondre Meisfjord (bass) følger Bremnes akkurat dit hun vil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer