- Ikke kødd med kjønnsdebatten

Skuespiller Nicolay Lange-Nielsen (39) er provosert over nyfeministenes resirkulering av 70-tallstanker - og over mennene som har engasjert seg i debatten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Bøkene som er kommet fra menns side virker private, samtidig som de forsøker å generalisere. De mangler perspektiv, og får menn til å virke enkle og hjelpeløse. Så lenge nyfeministene ikke eier selvironi og humor, er det feil måte å ta dem på, mener Lange-Nielsen. I en kronikk i Dagbladet i dag skriver han at feminismen har utspilt sin rolle. Han vurderer også å gi ut bok om temaet.

Trang kjønnsrolle

Skuespilleren, aktuell som «Ragnar» i «Hotel Cæsar» på TV2, er møkklei av å høre feminister snakke om undertrykking, og menn som tar på seg en kollektiv skyld for alt som er gjort mot kvinnene. - Når enkelte nyfeminister kombinerer aggresjon, fordommer og uvitenhet og retter det mot en kategori mennesker uten individuelle hensyn, er man inne på en tankegang som likner mer på rasisme enn debatt, mener Lange-Nielsen. Han etterlyser en dypere forståelse av mannen som kjønn fra nyfeministene. - Menn er jævlig individuelle, mens kjønnsrollen er trang. Menn har de siste årene mistet noe av den påtatte ansvarligheten, vi tillater oss å leke mer. Menn tør for første gang å lure på hvem de er. Det må utnyttes, ikke angripes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer