Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ikke kryp for sjefen

ARBEIDSLIV I Dagbladet torsdag 8.6 hadde avisa et stort oppslag om lønn. Rådene er kanskje gode nok, men er aktuelle for mindre enn 20 prosent av norske arbeidstakere. Det enkleste og viktigste rådet av alle er nemlig glemt: Fagorganiser deg. Vi kan håpe at desken glemte artikkelen som burde hete «Slik slipper du å krype for sjefen», men det er vel mer sannsynlig at navlebeskuingen ble så omfattende at de rett og slett glemte verden rundt seg. Så godt som alle offentlig ansatte er omfattet av en tariffavtale. Det samme er 40 prosent av de privatansatte, atter andre har resultatlønn eller lønn etter et slags markedspris for f eks hotell eller butikkansatte. Vi er nettopp i havn i kommuneoppgjøret og fikk et betydelig løft for de varme hendene med de tomme lommebøkene. De som kom best ut fikk om lag 20 000 over to år. Ingen av disse ville hatt stort å stille opp med hvis de kom en og en til sjefen med personlige krav. Nå skal vi i gang med lokale forhandlinger der det er rom for den enkeltes krav og ønsker, men Fagforbundets tillitsvalgte vil forhandle for å få rettferdige og rimelige løsninger også i de lokale forhandlingene.

DET ER SNART hundre år siden vi forlot systemet med at hver mann forhandlet for seg selv. Vi i fagbevegelsen beklager at det nå kommer igjen for enkelte grupper. Vi har alltid kjempet mot trynetillegg og vil alltid gjøre det. Trynetilleggene treffer vilkårlig og belønner ikke de dyktigste eller mest erfarne, nei, her er det den som er best til å skryte av seg selv som skal fram i lyset. Det er urettferdig og særdeles usympatisk. Vil vi ha det sånn? Ikke vi i Fagforbundet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling