SKAPTE FURORE: En blogger fra Bergen ut en video av det som skal være en hvithai i vestlandske farvann, og hevdet at videoen ble filmet fra en båt utenfor Sotra. Foto: Skjermdump / Youtube
SKAPTE FURORE: En blogger fra Bergen ut en video av det som skal være en hvithai i vestlandske farvann, og hevdet at videoen ble filmet fra en båt utenfor Sotra. Foto: Skjermdump / YoutubeVis mer

Ikke la deg lure av hvithai-video fra Bergen

Gikk som en farsott på sosiale medier.

(Dagbladet): Det er lett å la seg lure av internett. Ofte lastes det opp videoer som kan framstå som noe helt annet enn det virkelig er.

I går la en nemlig en blogger fra Bergen ut en video av det som skal være en hvithai i vestlandske farvann, og hevdet at videoen ble filmet fra en båt utenfor Sotra.

Videoen gikk som en farsott i sosiale medier, og flere konkluderte dermed med at badesesongen var over for godt. 

Ifølge Bergens Tidende, som hadde fått en rekke henvendelser fra undrende lesere, stammer klippet fra en video av en hvithai filmet utenfor sørøstkysten av USA i 2011. Bloggeren har fjernet originallyden på dette klippet og lagt på sitt eget lydspor, for å gjøre filmen mer autentisk, melder avisa. 

• Se originalvideoen her

Dermed er det trolig ingen hvithai som ligger og lurer rundt de bergenske fjell, og man trenger dermed ikke pakke ned badebuksa helt ennå.