DEBATT

Demonstrasjonene i Iran:

Ikke la demonstrasjonene forvitre

Iran har alle ingrediensene som trengs for endring. Dessverre klamrer makthaverne seg til makten.

DEMONSTRASJONER: Siden romjulen har det pågått demonstrasjoner mot det iranske presteregimet i hovedstaden Teheran og andre iranske byer og tettsteder. Foto: AP Photo / NTB scanpix
DEMONSTRASJONER: Siden romjulen har det pågått demonstrasjoner mot det iranske presteregimet i hovedstaden Teheran og andre iranske byer og tettsteder. Foto: AP Photo / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I romjulen begynte demonstrasjoner mot det iranske presteregimet. Til nå har mer enn 1000 personer blitt fengslet, og så mange som 21 personer er drept i forbindelse med demonstrasjonene som har spredd seg til mer enn 50 byer og tettsteder. Det iranske prestestyret har svart med å stenge tilgangen til Instagram og meldingstjenesten Telegram. Twitter og Facebook har vært forbudt i Iran siden den forrige protestbølgen i 2009.

I Vesten har vi et ansvar for å støtte de som kjemper en modig kamp for demokrati og frihet i Iran. Som borgere bør vi alle gå på gaten for å vise vår støtte til demonstrantene i Teheran og andre byer.

Som folkevalgte må vi i tillegg sikre at Norge gjør det vi kan for å gi iranere bedre tilgang på sosiale medier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer