«Ikke le av faren min!»

Yngvar Numme spiller snart sin siste forestilling med Dizzi Tunes. En vakker dag skal sønnen Thomas overta scenen. Han skal bare bli tørr rundt øra først. I mellomtida øver han seg på tv og radio.

For en vakker dag skal sønnen Thomas overta scenen. Han skal bare bli tørr bak øra først. I mellomtida øver han seg på tv og radio.

De likner. De vet det også.

- Det er vel trynet da, sier Thomas Numme.

- Først og fremst er det nok ansiktet, ja. Jeg kjenner igjen meg selv som 30. Han er klin lik, sier Yngvar Numme.

Fire store øyne og enda større ører sitter i en sofa.

Yngvar Numme startet sin karriere som barnestjerne hjemme i Telemark for 45 år siden. Thomas Numme startet sin karriere på håndballbanen i Sandefjord. Først under journaliststudiene i Volda entret han revyscenen.

- Til og med da han sto på scenen fikk jeg dårlig kritikk, sier Yngvar. «Dette hadde aldri Yngvar Numme klart. Han har mye å lære av sønnen,» skrev Sunnmørsposten.

Yngvar sukker. Thomas ler.

- Når du går rundt der som en Ivo Caprino-figur, med store øyne og garnparykk, og attpåtil likner på faren din, da er du sikret suksess, mener Thomas.

Sønn av Kari

Da Thomas var konferansier for et show hjemme i Sandefjord, sto det følgende på plakaten: «Thomas Numme, sønn av Kari.»

- Det hadde jeg bestemt meg for, sier Thomas.

- Hva? sier pappa.

- Jeg vil at det jeg gjør skal være på grunn av meg, ikke fordi jeg er sønn av et aller annet.

- Hva, kaller du meg et eller annet nå? parerer pappa.

Med en far som i 40 år har vært et av landets mest kjente fjes, har Thomas vært veldig bevisst på ikke å utnytte slektskapet.

- Jeg føler at du har holdt en armlengdes avstand i det siste. Det er faktisk en del ting jeg kunne hjelpe deg med hvis du spurte. Husk at jeg er Don Corleone, litt eldre, med litt mer livserfaring. Men det viktigste er å være lykkelig. Og å ta seg en genever i ny og ne, sier Yngvar.

Likevel lurer planene om å gjøre noe sammen i bakhodet. Noe morsomt.

- På tv, sier Thomas.

Dizzie Tunes

Da Thomas hadde «Vegas» på Petre, var pappa en trofast lytter. Da er det verre med «Holger Nielsens metode». Det blir for tidlig for far.

Thomas har fulgt Dizzie Tunes fra han ble født.

- Som treåring hadde jeg store problemer med å forstå at pappa kunne være på tv samtidig som han satt hjemme i stua og så på sammen med meg. Jeg husker en gang jeg var på kino med mamma og så pappa i «Tut og Kjør». Midt i filmen reiste jeg meg opp og brølte «Ikke le av pappaen min», ler Thomas.

- Det var med meg du var på kino. Jeg husker det godt, sier pappa.

Blir bestefar

I sommer blir Thomas pappa og Yngvar bestefar. Begge for første gang.

- Da han fortalte det viste jeg ham et intervju fra Familien, der jeg klagde over at jeg aldri ble bestefar. Nå var det jaggu på tide. Dette er stort altså.

- Fatter'n vil selvsagt at han skal hete Yngvar om det blir en gutt. Der legger jeg ned veto. Tenk deg en utrolig søt, liten fyr som heter Yngvar Numme. Nei, det går ikke.

- Pøh. Bare så du vet det, så var jeg faktisk ganske søt som liten jeg også.

TO GANGER NUMME: - Vi har stort sett samme humor, sierYngvar (55) og Thomas (30) Numme.