- Ikke lenger «farlig» å handle på nettet

Nettsalg av bøker vokser kraftig.

EN FOT I HVER LEIR: Nettbokhandelen Bokkilden.no eies av Bokklubben, hvor Kari Møller er administrerende direktør. Undersøkelsen viser at nettbokhandlene for første gang er en viktigere salgskanal enn bokklubbene. Foto: Lars Eivind Bones.
EN FOT I HVER LEIR: Nettbokhandelen Bokkilden.no eies av Bokklubben, hvor Kari Møller er administrerende direktør. Undersøkelsen viser at nettbokhandlene for første gang er en viktigere salgskanal enn bokklubbene. Foto: Lars Eivind Bones. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en undersøkelse gjort for Bokhandlerforeningen av MMI kommer det frem at internett har blitt den nest største kanalen for salg av bøker. Hele 17 prosent oppgir at de kjøpte sin siste bok på internett — en økning på fem prosent fra i fjor.

Men for yngre voksne (25-39) er veksten mye mer dramatisk. Blant dem oppgir ti prosent flere enn i fjor at de gikk på nettet sist gang de la til en bok i samlingen, eller hver fjerde unge bokkjøper.

- Naturlig utvikling Trine Stensen, leder i bokhandlerforeningen, frykter ikke utviklingen.

- Jeg tror alle ledd i bransjen er forberedt på at mer og mer av omsetningen vil foregå på nett, sier hun.

- Det er en helt naturlig utvikling.

Heller ikke Kari Møller, administrerende direktør i Bokklubben (som også driver nettbokhandelen Bokkilden.no), er overrasket.

- Man har ventet på at det skulle løsne for nettsalget i flere år, og siden i fjor har vi sett en kraftig vekst i salgstallene. Jeg tror det skyldes at betalings- og leveringskanalene har blitt mer effektive. Og at folk har fått større tiltro til at det ikke er farlig å handle på nettet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer