Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ikke lenger ringenes herre

Ny Tolkien-film uten Peter Jackson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filmproduksjonsselskapet New Line, som eier rettighetene til å filmatisere J.R.R. Tolkiens roman «Hobbiten», har gitt Jackson og hans selskap Wingnut Films beskjed om at deres tjenester ikke lenger er påkrevd for å lage denne filmen samt en påtenkt forgjenger-versjon av Ringenes Herre-trilogien.

I et brev på Ringenes Herre-nettstedet TheOneRing.net bekrefter Jackson og manusforfatteren Fran Walsh at New Line er på jakt etter en annen filmskaper for begge prosjektene.

De oppgir en finansiell uenighet om Ringenes Herre-produksjonene som grunn for bruddet mellom partene.

Planene om en «Hobbiten»-filmatisering har vært kjent, men i tråd med forgjenger-bølgen som ruller over Hollywood, har altså New Line også planlagt en «ny» Ringenes Herre-film som ifølge Jackson skal «dekke hendelsene som leder opp til dem som er beskrevet i Ringenes Herre-serien».

- Dette er ikke det utfallet vi forventet eller ønsket. Vi har nå ikke noe annet valg enn å gi slipp på tanken om å filmatisere «Hobbiten» og gå videre med andre prosjekter. Å lage en film skal komme fra hjertet - det er ikke et spørsmål om en forretningsavtale, skriver de to i brevet på nettsiden.

(NTB)

SLUTT: Peter Jackson regisserer sannsynligvis ikke flere Tolkien-filmer. Foto: SCANPIX/AP
SLUTT: Peter Jackson regisserer sannsynligvis ikke flere Tolkien-filmer. Foto: SCANPIX/AP Vis mer
Hele Norges coronakart