Konsertanmeldelse: Karpe i Oslo Spektrum

Ikke lenger to mot verden

Karpes mastodont-prosjekt i Oslo Spektrum fremstår som en feiring av små og store kulturelle familier.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ansiktsuttrykkene deres i den første pustepausen sier alt. Kortpustede og dirrende ser Chirag Rashmikant Patel og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid utover havet av armer, ansikter og smarttelefoner i Oslo Spektrum. Akkurat det har de gjort før i sin karriere, men der og da, etter åpningen med «Iboprofen», «Ibn Adam» og «PAF.no», virker det allikevel som de ikke helt kan tro det.

Det er en varme i dette øyeblikket som virket fjernt noen minutter før. De som entret Oslo Spektrum lørdag kveld møtte en stor og blekt lysende «Metacube» midt på gulvet. Fra taket hang skjermer hvor logoen til The Mother Ltd., den drømmerealiserende softwareteknologien filmen «Omar Sheriff» kretser rundt, lyste, avbrutt av klokkeslett og (muligens litt, men ikke meget overdrevne) temperaturer fra Oslo, Mumbai, Teheran, Manila, Dakar, Los Angeles og så videre. En gang i blant brøt reklamer for populære, men i Norge relativt ukjente produkter som den indiske mango-drikken Frooti og kjeksen Parle-G inn. Det kulturelle perspektivskiftet starter altså med snacks. Over lav ambientmusikk kom den kvinnelige stemmen fra The Mother Ltd med oppdateringer om hvor lenge det var til konsertstart og ulike instruksjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.