Stig Henrik Hoff

- Ikke lett å være mann

Skuespilleren Stig Henrik Hoff finner roen i garasjen.

FINNER ROEN: Når Stig Henrik Hoff ikke jobber som skuespiller, bruker han mye tid i verkstedet, et lokale i Oslo han deler med et knippe andre «mekkegubber». - Her finner jeg roen, og utfordrer meg selv. Foto: Anders Grønneberg
FINNER ROEN: Når Stig Henrik Hoff ikke jobber som skuespiller, bruker han mye tid i verkstedet, et lokale i Oslo han deler med et knippe andre «mekkegubber». - Her finner jeg roen, og utfordrer meg selv. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stig Henrik Hoff (56) fisker fram rullingsen, forkledd «Rød Mix 3» i sjøsyk-grønn innpakning - en giftpinneklassiker fra Tiedemann. «Ikke for nybegynnere», som det engang het i reklamen. Hoffern er på ingen måte noen nybegynner.

Hjerte og metall

- Jeg har funnet plassen min som mann, er kommet dit at jeg har tid til å filosofere over livet, over min egen tid - det å tillate seg å være mann, på godt og vondt.

Tobakksrøyk blander seg med ordene fra en munn rammet inn av sølvgrått bukkeskjegg.

- Med den samme hånda stryker jeg på jentene mine, barnebarna, eller over et felt hjortedyr. Over rustne skarpe metalldeler eller kona, over tørt lær som trenger stell eller ru panel som gir flis i fingrene. Jeg prøver å holde «driven», tillate meg å gjøre meningsløse ting meningsfulle. Kidsa pusser tennene selv, så nå har jeg bedre tid.

Et fristed i garasjen

Skuespilleren har en maskulin aura som synes og føles - også på film og lerret. Rollene har vært mange, men ingen av dem som feminin, myk mann.

Men her, i garasjen, i sin mekkebule, går han i ett med omgivelsene:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.