KOMMENTARER

Ikke likt for alle

Jeg må ta det litt rolig. Kollegaene mine også. Men ikke Sigrid Bonde Tusvik.

Ikke likt for alle
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Det har vært litt av noen uker for Sigrid Bonde Tusvik. Hennes frustrerte kronikk mot Humorprisen hvor ingen kvinner vant, ble lest av hundretusener. «A Handmaid's Tale»-stuntet på Slottsplassen mot regjeringens pause i bioteknologiloven, dominerte nyhetsdekningen av den nye regjeringen. Etterpå har både Humorpris-innlegget og stuntet vært gjenstand for den sedvanlig rekken av spin off-kronikker og kommentarer. Det har vært overalt og har gått i alle tenkelige og utenkelige retninger. Hennes beundrere og ikke-beundrere har mesket seg i materialet. Som for å toppe det hele har podkasten hennes med Lisa Tønne, «Tusvik & Tønne», skapt bølger i offentligheten med sin hardhendte behandling av VG-kommentator Frithjof Jacobsen. En «verbal gapestokk», har Erle Marie Sørheim skrevet om podkasten, etter å ha hørt episoden.

Jeg kjenner både Sørheim og Tusvik gjennom jobb og venner, så derfor tillater jeg meg å gå imellom og si: Jeg må ta det litt rolig, Sørheim må ta det litt rolig - Tusvik skal ikke roe seg ned. Hun er komiker.

I debatten om medieutviklingen har vi et sentralt begrep: «konvergens». Når alt blir digitalisert, møtes alle de store medieaktørene i en konkurranse på samme flate - Internett. Avis, TV, radio. Alt blir nett. Markedet konvergerer. Jeg har følelsen av at vi ser litt av den samme utviklingen i samfunnsdebatten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.