«Ikke meningen å banke kongen»

Her er bøkene du får til jul.

(Dagbladet.no): «Elskerinne, sekretær og hustru» har dunket Per Egil Hegges kongebiografi «Harald V» ett hakk nedover på Boklista for generell litteratur denne uka.

- Det er kjempemorsomt å toppe salgslista, men det var ikke meningen å banke kongen, sier Eli Hagen i et intervju med Dagbladets papirutgave i dag.

Også Lars Monsens «Turer med trøkk» har kommet inn på lista over generell litteratur, og vil trolig ligge under mange frisksporteres juletrær i år. Og hvem vet, kanskje som et hint under treet til folk av det litt latere slaget?

Blant de få nykommerne på lista finner vi «Typisk norsk»-pocketen signert blant annet Petter Schjerven, som er ukas sjuende mest solgte på pocketlista.

Boka var tidligere i år gjenstand for en opphavsrettsfeide mellom nynorskmannen Ottar Grepstad og «Typisk norsk»-forlaget.

Striden ble avsluttet i mai da partene ble enige om at forlaget Dinamo måtte betale oppreisning til Grepstad og Nynorsk kultursentrum.

Også Marit Nicolaysens nye pocket «Svein og rotta på feriekoloni» har kommet inn på pocketlista, mens Tore Renbergs «Kompani Orheim» er tilbake etter et lite opphold utenfor det beste salgsselskap, som du kan se her:

LES OGSÅ:

ØVERST PÅ TRONEN: Eli Hagens bok om seg selv og ektemannen har skjøvet kongen ned. Foto: SCANPIX
ØVERST PÅ TRONEN: Eli Hagens bok om seg selv og ektemannen har skjøvet kongen ned. Foto: SCANPIX Vis mer
  • Flere bokanmeldelser
  • Dagbladet.no/litteratur

    Hver mandag sender Dagbladet.no ut nyhetsbrevet Litteraturavisa. Det inneholder nyheter fra inn- og utland, og er helt gratis. Meld deg på:

    litteraturavisa kulturavisa
    Navn:
    E-post:
POPULÆR JULEGAVE: «Typisk norsk»-boka av blant annet Petter Schjerven har kommet ut i pocketutgave.