Ikke mer «The Office» i iTunes

40 prosent av videoinnholdet forsvinner.

(Dagbladet.no): Medieselskapet NBC Universal, eid av General Electric, har kunngjort at selskapet bryter samarbeidet med nettbutikken iTunes når kontrakten går ut i desember.

Dermed forsvinner populære serier som «Battlestar Galactica«, «The Office» og «Heroes» fra nettbutikken.

Nyheten er dramatisk for iTunes, fordi selskapet er den klart største tilbyderen av video i den populære nettbutikken, med omlag 40 prosent av nedlastingene.

NBS Universals beslutning er det andre slaget for Steve Jobs og iTunes på kort tid. I juli kunngjorde Universal Music Group, verdens største plateselskap, at det ikke ville fornye kontrakten med iTunes, men i stedet selge musikk der på en fri basis.

Ifølge New York Times kan beslutningen til NBC Universal få en smitteeffekt, fordi flere medieselskaper ønsker å redusere iTunes\' markedsmakt og selge innhold mer mer fleksible salgsmodeller i stedet for iTunes\' «alt koster det samme»-prinsipp.

P.S.: Norske nettbrukere kan fortsatt ikke handle videoinnhold i iTunes.

POPULÆR: Videoinnhold som «The Office» og «Heroes» fra NBC Universal står for 40 prosent av videosalget i iTunes. Men nå er det slutt.
POPULÆR: Videoinnhold som «The Office» og «Heroes» fra NBC Universal står for 40 prosent av videosalget i iTunes. Men nå er det slutt. Vis mer