Ikke min Buddy

NOTODDEN (Dagbladet): Knut Reiersrud hevet det musikalske nivået kraftig da han fikk låne gitaren til Buddy Guy i Idrettshallen i går kveld. Men det var vel Buddys konsert?

Skjønt, konsert? Siden vi ikke har en sjanger som heter bluesshow, må seansen vurderes som det. Konsert var det bare unntaksvis, i tradisjonell forstand, inntil Reiersrud etter fem kvarter aleine sørget for at terningen fikk en ekstra prikk.

Buddy Guy er Reiersruds store forbilde, som han er det for en rekke andre av dagens strengemestrer. Men i noen minutter i går var det Reiersrud som måtte vise hvordan blues skal spilles - uten irriterende forstyrrelser. Inntil da var det mye show og lite musikalsk innhold - selv om folk fikk både «I Just Wanna Make Love To You» og «Sweet Home Chicago».

Allerede etter få minutter tok Guy sin første tur ut i salen med gitaren, og publikum ser ut til å elske det. Men det som kan se ut som spontanitet, er innstudert til minste detalj. Knapt en sang får leve et liv uten at Guy stopper opp og prater eller imiterer andre gitarister - som Muddy Waters, John Lee Hooker eller Jimi Hendrix. Det går så langt at enkelte roper på Buddy Guy.

Jo da, gitaristen Guy var der, men altfor ofte ble han overskygget av showmannen Guy. Og så kom det en nordmann og reddet stumpene av det som skulle være en blueskonsert!

Lytt heller til den flotte live-CD-en fra Buddys egen klubb i Chicago, Legend's. Det er blues, det!