- Ikke min skyld

En sint Kjell Magne Bondevik reagerer kraftig på påstander om at han er ansvarlig for drapstruslene mot Otto Jespersen.

Samtidig går Valgerd Svarstad Haugland til nye angrep på Otto Jespersen og TV2.

- Det var veldig dumt gjort av Otto Jespersen og TV2 å gå ut offentlig med drapstruslene. Det kan trigge sinnsforvirrede personer slik at de får ideer. Nå får Jespersen føle på kroppen det Bondevik har opplevd mange ganger, nemlig hvor tøft det er å bli drapstruet, sier KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland til Dagbladet.

Trusler

- Mener du at Jespersen får som fortjent?

- Nei, det sier jeg ikke. Men han må forstå hvor sterkt tv-mediet er og hvordan det kan virke på mennesker som ikke er i balanse, svarer hun.

Dermed fortsetter KrF-lederen debatten med Otto Jespersen, samtidig som Bondevik febrilsk forsøker å avslutte den.

Statsministeren reagerer kraftig på hentydninger om at han er ansvarlig for drapstruslene mot Jespersen, slik «Torsdagsklubben»s produsent Knut Skodvin har gått langt i å hevde. Jespersen ble drapstruet etter monologen om Bondevik i forrige program.

- Jeg reagerer meget sterkt på slike påstander, og tar selvsagt skarp avstand fra at det framsettes drapstrusler. Men nå er jeg ferdig med saken, sier Bondevik.

Han ble opprørt da pressen flere ganger fredag spurte om han på noen måte følte seg ansvarlig for truslene.

- Er dere klar over hva dere spør om nå? svarte en sint Bondevik.

Valebrokk

Bondevik innrømmer at han skvatt da han så VGs førsteside i går, der TV2-sjef Kåre Valebrokk angivelig uttalte at drapstruslene er statsministerens ansvar. Valebrokk tok personlig kontakt med Bondeviks pressetalsmann, Gunnar Husan, for å dementere uttalelsene.

- Så du denne ukas utgave av «Torsdagsklubben»?

- Nei, jeg har mye viktigere ting å bruke tida mi på.

- Hvordan har du opplevd denne uka?

- Debatten er blitt blåst ut av alle proporsjoner, men det har ikke vært noen tøffere uke enn vanlig. Jag er vant til at det skjer litt, svarer Kjell Magne Bondevik.

ANGRER IKKE: Statsminister Kjell Magne Bondevik, her på gårsdagens landsstyremøte i KrF, mener fremdeles det var riktig å ta et oppgjør med Otto Jespersen.