Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ikke mobb kameraten min

Dokumentar om to Downs syndrom-rammede fargeklatter fra Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FILM: Kåre Morten og Per Erling har Downs syndrom, de er bestekamerater og deler leilighet i Bergen. Kåre Morten har også nylig fått seg kjæreste. Maybritt, som kjæresten heter, samler flasker og kler seg i bestemte farger for å huske dagene. Moren til Kåre Morten liker ikke Maybritt, og iallfall ikke at paret nettopp har forlovet seg.

Flue på veggen

I «Kabal i Hjerter» fungerer kameraet som flue på veggen. Filmen inneholder ingen bakgrunnsstemme som kommer med informasjon, og ingen tilstedeværende filmskaper. I stedet gir «Kabal i hjerter» et innblikk i en, iallfall for mange, ukjent hverdag, og forteller hvordan dagene arter seg for mennesker med Downs syndrom.

Både Kåre Morten og Per veit at de er annerledes, det er de blitt fortalt, men de forstår ikke hvordan de er annerledes og de liker ikke å bli mobbet for det. Samtidig klarer de seg selv, tilbereder sin egen mat, jobber og bor aleine.

Varm og søt

«Kabal i hjerter» er en varm film om to sjarmerende, fotballgale karer, og ikke minst inneholder filmen en søt kjærlighetshistorie. Samtidig befinner «Kabal i Hjerter» seg i et område mellom informasjonsfilm og underholdningsdokumentar.

Noe som er synd, for som informasjonsfilm gir filmen for få svar, og som underholdningsdokumentar blir ønsket om å opplyse for påtrengende.

GODE VENNER:  Maybritt Stusdal Matre, Kåre Morten Watne og Per Erling Grindstein. Foto: FILMWEB/CORIANDERFILM
GODE VENNER: Maybritt Stusdal Matre, Kåre Morten Watne og Per Erling Grindstein. Foto: FILMWEB/CORIANDERFILM Vis mer