Ikke mors beste barn

Multitalentet Aksel Hennie med hardtslående filmdebut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: HAUGESUND (Dagbladet): I enkelte perioder i et menneskeliv betyr tilhørighet så mye at man kan søke seg til farlige miljøer bare for å slippe unna angsten for å være alene.

Aksel Hennies regidebut «Uno» handler dypest sett om denne angsten, men filmen har et uttrykk preget av knyttnever, blod og gørr. I det miljøet som her beskrives, snakker man ikke om følelser -   her slår man.

Muskeldop

Manusforfatter Aksel Hennie spiller også selv hovedrollen som 25-årige David som sliter tungt på mange områder. Han holder til - både i virkeligheten og i overført betydning - i en dyster kjeller. I leiligheten over sliter hans mor (Liv Bernhoft Osa) med Davids far som er døende av kreft, og med Davids bror Kjetil (Espen Juul Kristiansen) som har Downs syndrom.

Fra denne situasjonen flykter David sammen med kompisen Morten (Nicolai Cleve Broch) inn i et ekstremt lurvete kroppsbyggermiljø. I treningsstudioet som innehas av Jarle (Bjørn Floberg) og hans sønn Lars (Martin Skaug), handles det med anabole steroider, og i miljøet som omgir muskelpumperne, finnes det skytevåpen, kamphunder og pakistanske dealere som ikke aksepterer uoppgjort narkogjeld særlig lenge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer