- Ikke nødvendigvis pen, ung og glatt...

CNN vil ha norske TV- talenter på skjermen. Selskapet jakter etter både nyhetsopplesere og værdamer- og menn.

Mediegiganten satser tyngre på Norden i disse dager med nytt kontor i Stockholm, nye programmer og nye fjes. Målet er å kapre flere nordiske seere, og en av måtene selskapet vil gjøre det på er å få flere norske talenter til tv-kanalen.

- Vi er på jakt etter erfarne folk som tar seg godt ut på skjermen og som kan takle arbeidspresset profesjonelt, sier administrerende direktør Tony Maddox til Dagbladet: på nettet.

Han understreker at han ikke primært er på jakt etter blonde babes.

- Ung, pen og glatt er ingen avgjørende kriterium. Se bare på tv-suksessen Larry King, sier Maddox.

Men den som hittil har vært sterkest i CNN-kikkerten er blonde Siri Kalvig. Værdamen snakket med CNN i vår, men samtalene endte ikke med konkrete tilbud. Da var Siri svanger med Sara. Hun har fortsatt fødselspermisjon.

Betal-tv

CNN-ledelsen var i Oslo i dag for å introdusere planene for Norden. Hovedbudskapet for seerne er at CNN er i forandring. Siste nytt er at filmkanalen TNT heretter blir et reklamefritt betal-tv tilbud med 5000 filmer å by på. Filmtilbudet blir en del av en større pakke, og vil koste mindre enn en hundrelapp i måneden, ifølge finske Ari Lepistö, mannen CNN har satt i hovedsetet i Stockholm.

Selskapet satser også tungt på internett-tjenester, som nyheter på mobilen og temasider.