Ikke noe for framtidsoptimister

Se trailer fra «The Road».

|||(Dagbladet.no): Det er mange bøker og filmer som omhandler livet etter katastrofen, men få beretninger er så mørke og dystopiske som Cormac McCarthys Pulitzer-vinner «The Road».

I boka forteller McCarthy, som også står bak «No Country for Old Men» og «Blood Meridian», historien om en far og en sønn som krysser et USA lagt øde av altoppslukende ildstormer.

Den 16. oktober er det klart for premiere på filmen basert på boka. Her møter vi danske Viggo Mortensen i rollen som faren, Kodi Smit-McPhee som sønnen og Charlize Theron som moren.

Mange har holdt McCarthys bok nær hjertet på grunn av dens enkle men svært effektive fortellerstil, og har derfor også vært bekymret for hvordan en Hollywood-film med Harvey Weinstein innblandet ville håndtere originalmaterialet - du kan lese litt om bakgrunnen for dette på Montages.no.

Ikke noe for framtidsoptimister

Nå har imidlertid den første anmeldelsen av filmen dukket opp på Esquire.com, og omtalen er intet mindre enn strålende. Anmelderen mener at «The Road» er en av årets viktigste filmer, og at den faktisk er så bra at du ikke vil se den to ganger:

- Det er en kjærlighetshistorie. Men for å gjøre det klart, det er en kjærlighetshistorie om en far og en sønn som jobber ræva av seg for å ikke bli spist av småbander med flanellskjorte-kannibaler, skriver anmelderen.

Hva er dine forhåpninger til filmen, basert på traileren?

Ikke noe for framtidsoptimister