Ikke noe for framtidsoptimister

Se trailer fra «The Road».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Det er mange bøker og filmer som omhandler livet etter katastrofen, men få beretninger er så mørke og dystopiske som Cormac McCarthys Pulitzer-vinner «The Road».

I boka forteller McCarthy, som også står bak «No Country for Old Men» og «Blood Meridian», historien om en far og en sønn som krysser et USA lagt øde av altoppslukende ildstormer.

Den 16. oktober er det klart for premiere på filmen basert på boka. Her møter vi danske Viggo Mortensen i rollen som faren, Kodi Smit-McPhee som sønnen og Charlize Theron som moren.Mange har holdt McCarthys bok nær hjertet på grunn av dens enkle men svært effektive fortellerstil, og har derfor også vært bekymret for hvordan en Hollywood-film med Harvey Weinstein innblandet ville håndtere originalmaterialet - du kan lese litt om bakgrunnen for dette på Montages.no.

Nå har imidlertid den første anmeldelsen av filmen dukket opp på Esquire.com, og omtalen er intet mindre enn strålende. Anmelderen mener at «The Road» er en av årets viktigste filmer, og at den faktisk er så bra at du ikke vil se den to ganger:- Det er en kjærlighetshistorie. Men for å gjøre det klart, det er en kjærlighetshistorie om en far og en sønn som jobber ræva av seg for å ikke bli spist av småbander med flanellskjorte-kannibaler, skriver anmelderen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer