Ikke noe Jokke denne gangen

Kompromissløs oppfølger fra Valkyrien Allstars.

UNIK MUSIKALITET: Valkyrien Allstars gir ikke ved dørene på andrealbumet, og spisser sin hybrid av folkemusikk, sigøynerfele og rock. Også denne gangen er DumDum Boys-bassist Aslak Dørum produsent. Foto: Anders Grønneberg
UNIK MUSIKALITET: Valkyrien Allstars gir ikke ved dørene på andrealbumet, og spisser sin hybrid av folkemusikk, sigøynerfele og rock. Også denne gangen er DumDum Boys-bassist Aslak Dørum produsent. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Noen ganger er veien kort mellom vellykkede kompromisser og ubehagelige forskrevelser. Valkyrien Allstars presterte således enn vellykket forskrevelse på debutalbumet sitt, det var et sunt crossoverprosjekt hvor det handlet mer om balansert brubygging mellom folkemusikk og rock enn et mer fadermord-aktig tradisjonsopprør på popkommersialismens alter.

Det viste at det fint går an å ha to tanker i hodet samtidig, men skrek også etter en enda spissere vinkling.

Oppfølgeren «To måner» er slik sett en langt mer kompromissløs affære, her er ingen publikumsfrierier à la Jokkes «Hvis jeg var deg». I stedet får vi en blanding av heseblesende, sigøyner-via-hardingfele-influert folkrock og intenst, mørkt balladeri, gjerne med en litterær tekst (Halldis Moren Vesaas via Ibsen til Shakespeare) på kjøpet.

Slik blir også Valkyrien Allstars mer av en acquired taste denne gangen, litt for pretensiøse og introverte for et bredt publikum, men desto mer givende for dem som godtar en smule underkastelse og tar seg tid til å trenge gjennom den harde musikalske overflaten og få maks ut av deres unike sound.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer