Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ikke noe One hit wonder

I tillegg til å være store i Japan har danske The Raveonettes suksess med mer enn ei låt. Vi møtte duoen!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er knallåta "Attack of the Ghost Rider" som har fått flere til å lure på om den danske duoen Raveonettes er en døgnflue. Med A-listing på norsk Petre og heftig etertid på ZTV ble låta årets vårhit.

- Hvilke av låtene våre sa du, spør småfrosne Sharin Foo forvirret i pianobaren på Caledonien i Kristiansand. Sammen med makker Sune Rose Wagner ler hun litt når Dagbladet.no forteller om hvor populær hiten er i Norge.

- Vi har aldri sett på oss selv som et hitband, men kanskje i Norge, sier jenta som ikke har tenkt over hvilke av låtene som er den mest populære fra EPen "Whip it On!"

- Men vi elsker hitlåter, det dreier seg om å lage sanger som virkelig treffer folk.

Duoen får stadig høre at de er den musikalske ekvivalenten til Lars von Triers dogmeprosjekt. Bandet spiller nemlig bare inn låter på maks tre minutter, med tre akkorder og i b-moll. Det skal være så enkelt som mulig.

- Det er andre som har gitt oss denne merkelappen. Vi kom opp med denne guiden for å lage noe enklere, mer realistisk og spontant. Sune forteller at han var lei at mye av den kompliserte, overproduserte musikken.

- Dette er mer gøy, og det er utfordrende. Det er ikke dogme, men amerikanske b-filmer danskene er opptatt av. Og det ser ut som om de har kommet med tidsmaskinen fra 50-tallet til Quarten. Danskene lar seg inspirere av filmer som "The Big Sleep" og Bogarts beste, både image-og musikkmessig.

- Det er mye coolness. Et glamorøst og fascinerende tiår. Vi har referanser til både 50-, 60- og 70-tallet i musikken vår, sier Sharin, som dessuten konkurrerer bra med Ingrid Bergman utseendemessig.

Like glamorøst er ikke det virkelige livet for de to ennå. De tjener nok penger til å kunne jobbe med musikken på heltid, men leilighetene i London ser de aldri. De turnerer verden rundt, og i morra skal de dra videre allerede klokka seks.

- Skal vi, å nei, kvekker en bråvåken Sune til, han har halvsovet gjennom hele intervjuet.

The Raveonettes slipper sitt nye album "Chain Gang of Love" i august. De holder på looken og stilen, men nå spiller de alle låtene i b-dur.

- Det er et gladere album, mer melodisk, et knallalbum med bare hitlåter! Det lover bandet som spiller på Idrettsplassen 18.45 tirsdag.

INSPIRERT AV FILM:</B> The Raveonettes liker amerikanske b-filmer. Det syns. b