Ikke noe tull med Gåte

Spellemannprisvinnerne i Gåte har inngått avtale om å holde seg edru og å oppføre seg ordentlig.

- Vi har ingen formelle sanksjoner mot den som eventuelt bryter avtalen oss imellom. Men vedkommende ville nok følt seg kjip. Vi ble enige om dette i fellesskap. Den som bryter avtalen risikerer å bli pælma rett ut av bandet, sier Sveinung Sundli. Det suksessrike trondheimsbandet understreker at de ikke er puritanister, men at avtalen ble inngått for å sikre at bandet alltid leverer optimalt til publikum.

- Vi skiller mellom jobb og fritid. Det er ikke mer dramatisk enn som så. Gåte må levere varene og møte best mulig forberedt hver eneste gang. Det betyr at man har øvd, er opplagt og selvfølgelig nykter, sier bandets manager Per Tronsaune. Han har vært manager for Gåte i fire år. Til sammen har han jobbet tett på den norske musikkbransjen i over 20 år, blant annet som manager for Dum Dum Boys-forgjengeren Wannskrækk.

- Vi satt oss ned og ble enige om visse ting. Denne avtalen ble inngått i tillit. Gåte treffer stadig andre band på festivaler og liknende, og vi har sett ting som burde vært bedre. Men folk må jo kunne velge selv, sier Tronsaune.

FLINKE FOLK: Gåte er ikke puritanister, men holder seg unna fyll og fanteri når de spiller.