- Ikke noen solskinnshistorie

Historien om Castros rebelske datter blir film.

(Dagbladet.no): Den prisvinnende manusforfatteren og produsenten Bobby Moresco («Crash», «Million Dollar Baby») skal i samarbeid med Artists Relations Group (ARG) lage film basert på Alina Fernández Revueltas selvbiografi «Memorias de la hija rebelde de Castro» (Castros rebelske datters minner, 1998), melder El Nuevo Herald.

Filmen har etter det den spanskspråklige amerikanske avisa erfarer et budsjett på 20 millioner dollar.

Med parykk

Alina Fernández Revuelta (51) er datter av Naty Revuelta (81) som arbeidet for Fidel Castro i forkant av revolusjonen. Naty holder fortsatt hus i Havana.


Fernández Revuelta lever på sin side i eksil i Miami. Med blond parykk klarte hun
ifølge El Pais å rømme fra den karibiske øya i 1993, ved å late som hun var en spansk turist på vei hjem til Madrid.

Castros datter leder i dag radioprogrammet «Simplemente Alina» på den Miami-baserte radiokanalen WQBA, og er politisk kommentator på CNN og Canal41-AmericaTeve.


- Jeg er fornøyd med at denne filmen om hva Cuba har vært og fortsatt er endelig lages, med et helt annet perspektiv enn solskinnsbildene vi er vant til å se fra Hollywood. Produsentene har vært samvittighetsfulle nok til å gi prosjektet et høyere plan, sier Fernández Revuelta til El Nuevo Herald.

Ni kjente barn 

- Ikke noen solskinnshistorie

Alinas selvbiografi og virkelige hendelser skal være utgangspunkt for filmen, men den vil først og fremst være en fiksjonsfilm om en liten jente som plutselig forstår at mannen hun ser på tv hver dag, er faren hennes.


Den vil også ta for seg flukten fra Cuba.

Fernández Revuelta er langt fra Castros eneste avkom. Han har totalt ni kjente barn, kanskje flere. Siden 1999 har også Francisca Pupo, et resultat av et sidesprang Castro hadde i Santa Clara i 1952, også oppholdt seg i Miami.

CASTROS DATTER: Alina Fernández Revuelt i forbindelse med lansering av selvbiografien i 1998. Nå skal «Memorias de la hija rebelde de Castro» bli film. Foto: SCANPIX
CASTROS DATTER: Alina Fernández Revuelt i forbindelse med lansering av selvbiografien i 1998. Nå skal «Memorias de la hija rebelde de Castro» bli film. Foto: SCANPIX Vis mer