Anmeldelse: Aon Raza Naqvi (red.): Third Culture Kids. Å vokse opp mellom kulturer

Ikke norsk nok, afrikansk nok, muslimsk nok

Viktig antologi om norsk oppvekst i klem mellom kulturer.

190 TIMER: Lil Halima er en av bidragsyterne i antologien, og forteller hvor mye tid hun brukte på å rette ut håret mens hun gikk på ungdomsskolen. Foto: NINA HANSEN
190 TIMER: Lil Halima er en av bidragsyterne i antologien, og forteller hvor mye tid hun brukte på å rette ut håret mens hun gikk på ungdomsskolen. Foto: NINA HANSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Nei, når sant skal sies så kommer jeg fra Nauru, men jeg likte aldri delingskulturene eller sola, så jeg flytta til en liten landsby utenfor Atlantis alene da jeg var 14. Det var ganske tøft, jeg var så ung, vet du, har du vært der?»

Sitatet er en spøk Marta Tveit drar når hun for nte gang får spørsmål hvor hun er fra, sånn egentlig. Hun ser jo ikke norsk ut?

Tveit, «fra Oslo og Tanzania», er én av 29 bidragsytere i antologien «Third Culture Kids» - om «nordmenn med litt mer melanin i huden», som initiativtaker og redaktør Aon Raza Naqvi skriver i forordet. Boka er et viktig dokument om å vokse opp i klem mellom kulturer og er fylt til randen av såre minner, fandenivoldskhet og kreativitet.

Tilhørighet

Kjente og ukjente bidrar i boka. Blant de mest kjente er Chirag Patel fra Karpe, Leo Ajkic, Faten Mahdi, Fela og Zeshan Shakar. De fleste skribentene er i 20-30-årsalderen og har en fot innenfor kulturbransjen. Utvalget kunne vært bredere, men leseren nyter godt av bidragsyternes kunstneriske evner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer