DEBATT

Politihøgskolen:

Ikke ødelegg verdens beste politiutdanning

Å flytte politihøgskolen ut av Oslo vil gå utover kvaliteten på utdanningen til fremtidens politi.

BEREDSKAPSSENTER: Regjeringen har fremskyndet planene om beredskapssenteret, og mange av politiets enheter vil ligge på Taraldrud. Den nye politihøgskolen bør ligge i nærheten av beredskapssenteret, skriver Mehmet Kaan Inan. På bildet er tomten hvor beredskapssenteret er tenkt å bygges. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
BEREDSKAPSSENTER: Regjeringen har fremskyndet planene om beredskapssenteret, og mange av politiets enheter vil ligge på Taraldrud. Den nye politihøgskolen bør ligge i nærheten av beredskapssenteret, skriver Mehmet Kaan Inan. På bildet er tomten hvor beredskapssenteret er tenkt å bygges. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Regjeringspartiene vurderer om en ny politihøgskole bør plasseres utenfor Oslo. Politihøgskolen har et av verdens beste politiutdanninger. Å flytte politihøgskolen ut av Oslo vil gå utover kvaliteten på utdanningen til fremtidens politi.

Politihøgskolen har en veldig sammensatt politiutdanning. Elevene får bred praksis i arbeidet med beredskap og objektsikring, og at de møter en del kriminalitet som er sjeldnere utenfor Oslo.

Politihøgskolen sin plassering er også gunstig for det nære samarbeidet mellom politiet, Politidirektoratet og PST.

Antallet søkere til politiutdanning i Oslo øker, fordi det er et attraktivt studie. Å flytte Politihøgskolen til et annet sted i Norge vil føre til at den kompetansen som er bygget opp igjennom årene vil forsvinne, og det vil ta enda lengre tid å bygge den kompetansen opp igjen.

Distriktspolitiske virkemidler bør ikke trumfe politiets faglige anbefalinger. Det er synd å se at Politihøgskolen har blitt offeret i debatten om desentralisering av statlige arbeidsplasser.

Det er viktig å spre de offentlige arbeidsplassene, men flyttingen av Politihøgskolen vil medføre dårligere kvalitet på politiutdanningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer