Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Ikke parker den bussen, Frp

Her er mange andre steder dere kan besøke.

MENNESKESAFARI: Det er mye man kan si om å dra på en slags politisk menneskesafari, men la oss la det ligge, og ta konseptet på alvor, skriver artikkelforfatteren. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
MENNESKESAFARI: Det er mye man kan si om å dra på en slags politisk menneskesafari, men la oss la det ligge, og ta konseptet på alvor, skriver artikkelforfatteren. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Meninger

12 Frp-politikere dro nylig på busstur for å se på «svenske tilstander» i Oslo, med bakgrunn i deres bekymring for ungdomskriminaliteten enkelte forsteder i Oslo. Dagbladet var med delegasjonen på «sightseeingen».

Målet var å vise at «innvandring må stoppe, inntil integreringen har lykkes». Siste del av turen ble avlyst, grunnet den norske tilstanden «dårlig vær».

Cecilia Dinardi. Foto: Privat
Cecilia Dinardi. Foto: Privat Vis mer

Det er mye man kan si om å dra på en slags politisk menneskesafari, men la oss la det ligge, og ta konseptet på alvor et øyeblikk. Politisk nestleder i Oslo Frp, Tone Ims Larsen, sier det er viktig at politikerne får et direkte og personlig innblikk. Og det har hun jo helt rett i.

Så hva med å ta seg en busstur til barne- og ungdomsskolene med overfylte klasser for å sjekke ut hvordan skole- og læremiljøet er for disse barna og deres mulighet for læring og utvikling?

Hva med å ta seg en busstur for å besøke barn som lever under fattigdomsgrensen og sjekke ut hvordan dette påvirker deres fungering og utvikling?

Hva med å ta seg en busstur for å besøke ungdommer plassert på barneverninstitusjoner, som i mangel av riktig/god nok behandling og oppfølging utvikler et alvorlig rusmisbruk og eskalering av psykiske belastninger og kriminalitet?

Hva med å ta seg en busstur for å snakke med volds- og overgrepsutsatte barn som ikke ble beskyttet og ikke fikk hjelp i tide, og sjekke ut hvordan disse store belastningene har påvirket deres fungering og starten på voksenlivet?

Hva med å ta seg en busstur til noen asylmottak, og treffe asylbarn som lever under svært dårlige omsorgsvilkår, og sjekke ut hvordan dette påvirker deres fungering og ivaretagelse?

Hva med å ta seg en busstur ned til Oslo sentrum for å slå av en prat med de mange unge voksne som vandrer rundt uten mål og mening, som ruser seg, som sliter med store psykiske vansker grunnet omsorgssvikt i barndommen og som på vei til voksenlivet har falt mellom stoler?

Hva med å ta seg en busstur for å møte unge voksne med bakgrunn i barnevernet og som etter overføring til NAV blir sittende uten et tilstrekkelig økonomisk og omsorgsrettet støtteapparat til å klare å gjennomføre utdanning eller komme i gang med arbeid?

Hva med å ta seg en busstur til fengsler og sjekke ut hvorvidt/i hvilken grad sterkt psykisk syke innsatte får behandling, mens de sitter i isolasjon over lengre perioder? Hva med å sjekke ut hvor mange av disse som er unge voksne?

Lang liste? Den kunne ha vært mye lenger. Ikke parker den bussen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media