DEBATT

Ikke parker den bussen, Frp

Her er mange andre steder dere kan besøke.

MENNESKESAFARI: Det er mye man kan si om å dra på en slags politisk menneskesafari, men la oss la det ligge, og ta konseptet på alvor, skriver artikkelforfatteren. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
MENNESKESAFARI: Det er mye man kan si om å dra på en slags politisk menneskesafari, men la oss la det ligge, og ta konseptet på alvor, skriver artikkelforfatteren. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

12 Frp-politikere dro nylig på busstur for å se på «svenske tilstander» i Oslo, med bakgrunn i deres bekymring for ungdomskriminaliteten enkelte forsteder i Oslo. Dagbladet var med delegasjonen på «sightseeingen».

Målet var å vise at «innvandring må stoppe, inntil integreringen har lykkes». Siste del av turen ble avlyst, grunnet den norske tilstanden «dårlig vær».

Det er mye man kan si om å dra på en slags politisk menneskesafari, men la oss la det ligge, og ta konseptet på alvor et øyeblikk. Politisk nestleder i Oslo Frp, Tone Ims Larsen, sier det er viktig at politikerne får et direkte og personlig innblikk. Og det har hun jo helt rett i.

Så hva med å ta seg en busstur til barne- og ungdomsskolene med overfylte klasser for å sjekke ut hvordan skole- og læremiljøet er for disse barna og deres mulighet for læring og utvikling?

Hva med å ta seg en busstur for å besøke barn som lever under fattigdomsgrensen og sjekke ut hvordan dette påvirker deres fungering og utvikling?

Hva med å ta seg en busstur for å besøke ungdommer plassert på barneverninstitusjoner, som i mangel av riktig/god nok behandling og oppfølging utvikler et alvorlig rusmisbruk og eskalering av psykiske belastninger og kriminalitet?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer