Ikke PJ, men DJ

På nitti-tallet ble klubbscenen på alvor en arena for fusjons-musikere. Nå gjester en av de engelske house-pionerene Norge. DJ Harvey kommer til Molde og Oslo.

På nitti-tallet ble klubbmusikken fremfor alt en smeltedigel for fusjonskunstnere opg multitalenter. Engelske DJ Harvey er et eksempel på det, og en av pionerene på den engelske klubbscenen.

Dreven DJ

Han startet som trommeslager i sitt selvstartede tenåringsband, før han begynte å interessere seg for braekbeats og platescratching. Som en av de originale plate-skraperne.

Senere har han vært tilknyttet store produsenter av klubbmusikk som Ministry of Sound og MoWax i London. På Ministry var han en av de faste platesnurrerne helt fra oppstarten.

Han herjer også klubbscenene på Ibiza og i Japan. På Ibiza-klubben Space, hvor han er fast DJ, deler han boksen med storheter som Kevorkian, Carl Cox og Sasha. Og årlig drar han til Japan for å turnere på klubbene der.

Multi-mann

For uten å være en habil sanger, har DJ Harvey heller aldri lagt trommene på hylla.

På 90-tallet var han trommeslager for Jamiroquai, før de ble skikkelig kjente. Det førte til gjeste-opptredener for artister som Mary J. Blige, Marshall Jefferson og Ashley Beedle.

Han er også produsent, med sitt eget plateselskap «Black Cock Records». Opp gjennom årene har han remikset flere klassikere, av band som The Police, på sitt eget selskap i tillegg til Ministry of Sounds\' plateselskaper. Og I april kom han med en ny singel på MoWax, en remiks av «Re-Return of the Original Artform» av Major Force.

Spiller i Norge

Han er altså allsidig, mannen som nå skal spille på Cosmos Jam Session sammen med de norske Dj-ene Prins Thomas og Strangefruit.

Som klubb-DJ slipper han ofte løs en blanding av klassikere, jazza house og skeiv diskomusikk. Som trommeslager kommer han selvfølgelig ikke unna rytmene og perkusjons-inspirert house.

Du kan lese om konsertene på sidene til Moldejazz og jazzklubben Blå i Oslo.