Ikke pop, ikke elektronika, ikke hiphop

Norges nye storfestival skal bare ha rock på plakaten.

NY FESTIVAL: Tons of Rock, Norges nye storfestival går av stabelen med 35 rock- og hardrockband på Fredriksten festning i Halden 21. og 22. juni neste år. Black Debbath er blant bandene som skal opptre. Foto: Eirik Helland Urke
NY FESTIVAL: Tons of Rock, Norges nye storfestival går av stabelen med 35 rock- og hardrockband på Fredriksten festning i Halden 21. og 22. juni neste år. Black Debbath er blant bandene som skal opptre. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Du kan bare lære deg navnet først som sist: Tons of Rock. Norges nye storfestival går av stabelen med 35 rock- og hardrockband på Fredriksten festning i Halden 21. og 22. juni neste år.

Bak står musikkbransjeveteranen Svein Bjørge, som tidligere har startet Hovefestivalen og Steinkjerfestivalen, jobbet i Bylarm og Norsk Rockforbund, stiftet opptil flere uavhengige platedistribusjonsselskap og i åtte år drev Alarm-prisen.

- Fredriksten festning er et vanvittig sted. Den har bygninger, haller, tuneller og avsatser - og en diger eksersisplass der vi skal etablere en scene i hver ende. Når du står der oppe og ser ut over Halden og fjorden - da vet du at du er med på noe spesielt, sier han.

Ikke hiphop Bjørge oppdaget en nisje i det ellers så fullstappede norske festivalmarkedet: En festival utelukkende for rock, fra Oslo Ess og Black Debbath til store, internasjonale heavy metal-band. Men ingen hiphopere og ikke noe ravetelt.

Nå er ambisjonene store.

- Denne musikken har et digert og trofast publikum som er upåvirka av trender og blåser i hva som ligger på toppen av hitlistene til enhver tid. De kommer igjen, år etter år, for å se igjen de samme artistene. Derfor har jeg leid hele festivalområdet for 20 år, sier Bjørge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer