Ikke prima vare

Etter 17 års uvennskap er Jahn Teigen og duoen Tom Mathisen/Herodes Falsk omsider vel forlikte. De har børstet støvet av sine gamle Prima Vera-slagere og snekret sammen et show underholdningsfloraen fint kunne klart seg uten.

Da Jahn Teigen, Tom Mathisen og Herodes Falsk var Prima Vera på slutten av syttitallet og begynnelsen av åttitallet, ga de oss noe nytt. De var frekke, festlige og med en passe vulgær vorspielhumor. Låter som «De gærne har det godt», «Det er en fin dag» og «Her kommer Olavs menn» er blitt en selvfølgelig del av repertoaret når et visst antall nordmenn samles og konsumerer en viss mengde alkohol. Mye skrik og veldig lite ull når Prima Vera gjenforenes.

Nyskrevet prat

Prima Vera anno 2000 har dessverre intet nytt å bidra med. Showet er bygd opp rundt de gamle sangene, med nyskrevet prat imellom.

De grønne strømpebuksene er der, de rare luene og vanvittige grimasene likeså - men kroppene bak er blitt tjue år eldre. Prima Vera anno 2000 er et sørgelig syn der de spretter omkring på scenen og frenetisk prøver å være morsomme. Det er inn og ut av dører og av og på med jakker og nylonstrømper over hodet. Vitsene de lirer av seg er av typen: «To alkoholikere kom inn på en bar - selvfølgelig gjorde de det! To nekrofile kom inn på en kirkegård - selvfølgelig gjorde de det,» etterfulgt av rå latter. Et annet eksempel: «Her er en liste over folk dere bør skygge unna: En mann i sykehusslåbrok som står i et veikryss og dirigerer trafikken. En plastisk kirurg med tre nesebor. En barnehageonkel med masse sæd i håret. En serber med et slips av menneskehud.» Morsomt? Ikke det spor. Sjarmerende? Niks. Nostalgisk? Kanskje, hvis gutta i Prima Vera hadde latt materialet ligge der det lå, og latt det fortsette å minne oss om en tid og en humor som tilhører forrige århundre.

Pinlig? I høyeste grad.

Ingen regi

Teigen, Falsk og Mathisen opplyser i intervjuer at de ikke vil ha noen regissør, for Prima Vera «skal være kaos». Synd det, for en regissør hadde kanskje kunnet redde noen av stumpene i denne forestillingen.

Lava står for musikken, og de gjør en hederlig innsats bak persiennene. For øvrig er lydkvaliteten ganske dårlig, så når de herrer Teigen, Falsk eller Mathisen heseblesende forsøker å avlevere sine platte poeng - så drukner halvparten i mikrofonsus.

show PRIMA VERA:«(a)live 2000!»Sentrum Scene West,OsloMye skrik og veldig lite ull når Prima Vera gjenforenes.
show PRIMA VERA:«(a)live 2000!»Sentrum Scene West,OsloMye skrik og veldig lite ull når Prima Vera gjenforenes. Vis mer

Og når det eneste som trekker opp kvaliteteten på en forestilling er tjue år gamle sanger, var det vel like greit å la det hele være.

PRIMAL VERA: Herodes Falsk, Jahn Teigen og Tom Mathisen serverer et show som er bort imot blottet for morsomheter.