KOMMENTARER

Valg 2019 MDG

Ikke rart de elsker bompenger

Miljøpartiet De Grønne har gjort maks ut av både tidsånden og bompengekrisa.

GRØNN JUBEL: Miljøpartiet De Grønne, med stortingsrepresentant Une Bastholm i spissen, jubler for rekordtall under valgvaken til Oslo MDG. Foto: NTB SCANPIX
GRØNN JUBEL: Miljøpartiet De Grønne, med stortingsrepresentant Une Bastholm i spissen, jubler for rekordtall under valgvaken til Oslo MDG. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

SENTRALEN (Dagbladet): De håpet å skrive historie, og i kveld kunne Miljøpartiet De Grønne slippe jubelen løs. Da prognosene fra Fylkestingsvalget kom klokka 21, lå MDG an til å få 8,2 prosent av stemmene - nesten en dobling fra forrige kommunevalg og et tall de har ønsket seg, men kanskje ikke helt turt å tro på, skal vi dømme etter den litt avventende stemningen under første del av valgvaken i Oslo.

Men det var Oslo-tallene som virkelig fikk de grønne vimplene til å vaie: Da forhåndsstemmene var talt opp, lå MDG an til et resultat på nesten 17 prosent, og dobbelt så mange mandater i bystyret.

Selv om de har vært oppe på 20-tallet på en enkeltmåling, er det et resultat de kan være mer enn fornøyde med, og det viser at Grønn Ungdoms talsperson Hulda Holtvedt hadde rett da hun sa fra talerstolen at partiet har tidsånden på sin side.

Men de har gjort maks ut av tidsånden også. Mens andre partier har klemt trær i panikk over velgerlekkasjen til MDG, takket Oslo MDG sin bystyrerepresentant Tom Kristian Berger, for å ha vært først til å klemme en bomstasjon.

Bompengekrisa ble en gavepakke til MDG på lokalplan, fordi den flombelyste hjertesakene deres: Bedre kollektivtilbud, mindre biltrafikk. I tillegg fikk rotet i regjeringen andre partier til å framstå som desto mer ryddige, særlig slike som ikke er redde for å si at det er én sak de setter over alle andre. I helga kåret nettstedet Kampanje MDG til vinnerne av årets valgkamp, nettopp fordi de har framstått så tydelige og kompromissløse den siste tida.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer